Blaundus Çalıştayı’nda konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversitelerin görevinin sadece öğrenci mezun etmek olmadığına vurgu yaptı.

Prof. Dr. Ekrem Savaş açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Üniversitenin diğer görevlerinin başında üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek ve ilimizin ve bölgemizin problemlerine çözüm üretmekte görevleri arasındadır.

Bu kapsamda hakkında çalıştay düzenlediğimiz antik Blaundus kenti kazısı da bu görevlerimizden birisidir. Ulubey ilçemizde bulunan Blaundus antik netinin yanı sıra; Banaz ilçemizde ve Sivaslı ilçemizde Sabeste antik kenti kazılarını da sayabiliriz.

İlimiz Uşak tarihini inceleyecek olursak; birçok uygarlıkların gelip geçtiğini görürüz. Frigyalılar, Lidyalılar, persler, Romalılar, Osmanlılar ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti gibi pek çok uygarlık bu topraklarda hüküm sürmüş. Ayrıca Karun hazinelerinin bulunduğu topraklarda bulunmaktayız.

Uşak Üniversitesi olarak kültürel mirasımızı korumak için neler yapmamız gerektiğinin şuurunda ve bilincindeyiz. Bu kazıda emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum. Ben Rektör olarak atandığımdan bu yana kazılar özveri ile devam ediyor

İnşallah kısa zamanda yer altından birçok tarihi değerler ortaya çıkar. Böylece Uşak cazibe merkezi olur ve birçok ziyaretçi ilimize gelir diye düşünüyorum.

Uşak Üniversitesi olarak biz bir yandan eğitim ve öğretimin katkısını artırmak bir yandan üniversite sanayini geliştirmek bir yandan da düzenlediğimiz kazı, konferans gibi değişik etkinliklerle şehrimizin kültürel yapısını yukarı çekmeye çalışıyoruz” dedi.

Yine İsmail Türüt yine zulme isyan! "Yerin dibine girsin İsrail" Yine İsmail Türüt yine zulme isyan! "Yerin dibine girsin İsrail"

Yeşil Sivaslı Gazetesi