Ölümünden sadece birkaç gün önce Prigojin'i Afrika'da gösterdiği iddia edilen görüntülerde Prigojin sağlığıyla ilgili spekülasyonlara ve güvenliğine yönelik olası tehditlere değiniyor.

'HER ŞEY YOLUNDA'

Wagner Grubu'na bağlı Grey Zone adlı Telegram kanalı tarafından yayınlanan kısa videoda Prigojin "Hayatta olup olmadığımı, nasıl olduğumu tartışanlar için - şu anda hafta sonu, Ağustos 2023'ün ikinci yarısı, Afrika'dayım" diyor. Ardından "Yani beni ortadan kaldırmayı ya da özel hayatımı, ne kadar kazandığımı ya da başka şeyleri tartışmayı seven insanlar için her şey yolunda," diye ekliyor.

Reuters haber ajansı hareket halindeki bir araçta çekilen videonun yerini ya da tarihini doğrulayamadığını belirtti ancak Prigojin'in kamuflaj kıyafeti ve şapkasının yanı sıra sağ elindeki saat de 21 Ağustos'ta yayınlanan ve Afrika'da çekildiğini iddia ettiği videodaki görüntüsüyle uyuşuyor.

Siyonist kansız alçaklar Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar! Siyonist kansız alçaklar Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!

KREMLİN PRİGOJİN'İN ÖLÜMÜNDE ROL OYNAMADIKLARINI İDDİA ETMİŞTİ

Wagner kuvvetleri Ukrayna savaşında Rusya için savaştı ancak ülkenin savunma kurumunu şiddetle eleştirerek Haziran sonunda kısa bir isyana kalkıştı. Wagner güçleri çatışmaya girmeden güneydeki Rostov şehrinin kontrolünü ele geçirmiş, başkent Moskova'ya ilerlerken Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesi sonucu isyan durmuştu. Yapılan anlaşma kapsamında Wagner güçlerinin bir kısmı Belarus'a giderken Prigojin'in "affedildiği" açıklanmıştı.

Kremlin, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Prigojin'i intikam için öldürttüğü iddiasını "mutlak bir yalan" olarak reddetmişti. Ancak Kremlin kazayla ilgili soruşturmanın cinayet ihtimalini incelediğini açıklamıştı. Prigojin Salı günü memleketi St Petersburg'daki Porokhovskoye mezarlığına özel bir törenle defnedilmiş, Putin cenazeye katılmamıştı.