PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu

Gazi Paşa hakkında sosyal medyada paylaşımlarda bulunan Erzurum'da hizmet veren döner işletmesinin sahibi Mustafa Atmaca ve 10 Kasım günü cuma namazına gittiği camideki imam Gazi Paşa'ya dua ettiği için tepki göstererek camiden çıkan ve çektiği video nedeniyle gözlatına alınan Ahmet Bostancı tutuklandı.

Erzurum'da faaliyet gösteren dönerci dükkanın sahibi olan Mustafa Atmaca, sosyal medya platformu Tiktok'ta açtığı 650 bin takipçisi bulunan sayfasında, canlı yayında bir takipçisiyle tartışmıştı.

Mustafa Atmaca, tartışma sırasında "Sen gideceksin bizim toprağımız burası. Arabistan'a da savaşmaya gideriz. Yemen de, Kudüs de bizim toprağımız. Siz İsrail'e gideceksiniz. Osmanlı kaybetmedi. Laik denen köpekler kaybetti o toprakları. Laikliği getiren köpekler, onlar kaybetti." ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Mustafa Atmaca, Atatürk'e hakaret ettiği suçlamasıyla Erzurum Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen M.A, çıkarıldığı hakimlikçe "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan tutuklandı.

İmam, Gazi Paşa'yı andı diye öfkelenen genç paylaşımları nedeniyle tutuklandı

Gayrettepe'de bulunan Hacı Nimet Özden Camii'nde Cuma namazı sırasında İmam'ın Atatürk'e dua etmesine tepki gösteren Ahmet Bostancı camiden ayrılmış, yolda yürürken video çekip Gazi Mustafa Kenal Paşa'ya ve ona dua eden imam aleyhine szölerini sosyal medyada paylaşmıştı.
Bostancı hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında Ümraniye'de yakalanarak gözaltına alınan Bostancı polis merkezine götürüldü. Bostancı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Her iki şahıs da 5816 (Atatürk aleyhine işlenen suçlar) sayılı kanuna muhalefet’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildiler.