Terör örgütü PKK/SDG elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Terörist Kobani, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarıyla ilgili Amerikalı yetkililerle temas halinde olduğunu açıkladı.

"ABD, BİZE SÖZ VERDİ"

Polis merkezinde dehşet! Bir polis meslektaşlarına ateş açtı Polis merkezinde dehşet! Bir polis meslektaşlarına ateş açtı

Kobani, ABD'li yetkililerin kendisine Türkiye'nin saldırılarından endişe duyduklarını da söyledi. Al-Monitor'den Amberin Zaman'a verdiği röportajda Kobani, şehitlerimizin ardından başlatılan hava harekatına dair ise, “ABD, Türkiye'nin saldırılarını sona erdirme sözü verdi, ancak sonuca bakıyoruz ve saldırılar devam ediyor.” diye konuştu.

TÜRKİYE'YE F-16 SATIŞINI ENGELLEMEK İSTİYOR

Ayrıca Mazlum Kobani, ABD'yi, Türkiye'ye yeni F-16 uçağı satışını engellemeye çağırdı.

Bu uçakların Suriye'nin kuzeyinde kullanılacağını belirten sözde YPG/PKK elebaşı, “Biden yönetimine ve Kongre'ye mesajımız; Türkiye'ye F-16 jetleri satmamalarıdır çünkü Türkiye bu jetleri sivil altyapıyı bombalamak için kullanıyor ve Suriye'nin kuzeydoğusunda sivilleri öldürüyor. (...) Bu uçakların halkımıza karşı kullanılmayacağına dair kesin garantiler verilmediği sürece, satışa karşı çıkmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.