İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'deki katliamı sürüyor.  ABD, Lübnan-İsrail sınırındaki gelişmelerden endişe duyduklarını açıkladı.

HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİ SAYISI BİN 100'E YÜKSELDİ
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının bin 100, yaralıların sayısının ise 5 bin 339’a yükseldiğini açıkladı. Gazze Şeridi’ndeki elektrik santralinin yakıtının bitmesi ile bölgeden elektrik tamamen kesildi. İsrail ise hayatını kaybedenlerin sayısının bin 300’ü bulduğunu açıkladı.

ABD'DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR
22.17:  ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Koordinatörü John Kirby, ABD’nin USS Gerald R. Ford’dan sonra USS Dwight D. Eisenhower uçak gemisini de Doğu Akdeniz’e göndereceğini doğruladı. Ancak Kirby, Eisenhower’ın doğrudan Ford’a katılmayacağını, sadece ihtiyaç halinde intikal etmek olduğunu açıkladı.

ÖLEN ABD'Lİ SAYISI 22 OLDU
İsrail-Filistin çatışmasında 22 ABD'linin hayatını kaybettiğini belirten Kirby, 17 ABD'linin de kayıp olduğunu kaydetti. Kirby, bu sayıların artmaya devam edebileceği ihtimaline işaret etti.

Netanyahu'yu tehdit ettiler: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz Netanyahu'yu tehdit ettiler: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz

Kirby, Gazze'de yaşayan Filistinli siviller için insani yardımın önemli olduğunu belirterek, yardımların devam etmesi gerektiğini, güvenli geçiş koridorunun açılması konusunda da İsrail ve Mısır'la görüştüklerini bildirdi.