ABD yönetimi Türkiye'ye F-16 satışına ilişkin resmi bildirimde bulunma niyetini Kongre'ye iletti.

Siyonist bakandan Erdoğan hakkında hadsiz paylaşım! Dışişleri'nden jet hızında cevap Siyonist bakandan Erdoğan hakkında hadsiz paylaşım! Dışişleri'nden jet hızında cevap

Beyaz Saray TRT Haber'in sorusu üzerine mektubu doğruladı. TRT Haber'e verilen cevapta, ismi açıklanmayan ABD yetkilisine atfedilerek şu ifadelere yer verildi:

"Başkan Biden, Senato ve Meclis Dış İlişkiler Komiteleri başkanları ve üyelerine, Türk Parlamentosu'nun İsveç'in NATO'ya katılım protokollerini onaylamasını memnuniyetle karşılayan bir mektup göndererek, süreç tamamlanır tamamlanmaz F-16 satışını Kongre'ye resmen bildirme niyetinde olduğunu belirtti. Başkan, Kongre'yi gecikmeden F-16 satışında ilerlemeye çağırdı."

ABD Dışişleri Bakanı Blinken da konuyla ilgili açıklamasında; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin onayı imzalamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Evrakı teslim almayı ve İsveç'i NATO'nun 32'inci Müttefiki olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şimdi dikkatler Biden yönetiminin Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satışı için Kongre'ye resmi bildirimde bulunması sürecine çevrildi.