Abdurrahman Uzun kimdir?

16 Mayıs 1981 yılında Rize’nin Kendirli beldesinde doğdu.

İlkokulu Rize'de okudu. Ortaokul ve liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde okudu.

Fatih Karagümrük'de bulunan Feza Kültür Sanat Merkezi’nde Hasan Nail Canat'tan tiyatro eğitimi aldı.

Üniversite eğitimine İstanbul Üniversitesi Sahne Sanatları bölümüyle ile başladı. Beykent Üniversitesi, Sinema ve Televizyon bölümüyle üniversite eğitimini tamamladı.

1999 yılından itibaren profesyonel oyunculuk ve program sunuculuğu yapmaya başladı. 2002 yılında, Birikim Eğitim Kurumları’nın lise bölümünde drama eğitimi verdi. 2003-2005 yılları arasında, Bağcılar Belediyesi’nde tiyatro eğitimi verdi. Bu süreçte yönetmenliğini bizzat kendi yaptığı 3 oyun sahneledi.

Yönetmen ve senarist Mesut Uçakan ile birlikte 3 tanıtım ve bir sinema filmi hazırladı.

2007 yılında, yerel yayın yapan Mavi Karadeniz TV’de, Dalga Dalga Karadeniz adlı programın 7 yıl boyunca yapımını ve sunumunu üstlendi. Daha sonra ki iki yıl boyunca Mavi Karadeniz TV’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Aynı zamanda yurt içi ve yurt dışında birçok toplantı, şenlik, kongre vs. programların sunumlarını gerçekleştirdi.

2014 yılında, Patika Ajans Reklam ve Organizasyon firmasını kurdu. 2017 yılının başında Uzer Medya Ltd. Şti. çatısı altında ajans, dijital, organizasyon ve haber merkezi bölümlerini topladı. Bunların yanında çeşitli gazete ve dergilerde makaleler yazmayı sürdürdü.

Kişisel sosyal medya hesaplarından yayımladığı videolar ve çeşitli platformlarda kaleme aldığı yazılarla dikkat çekmeyi başardı.

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı uyuşturucu alırken yakalandı Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı uyuşturucu alırken yakalandı

Hükümete yönelik desteği ile muhalefetin hedefinde yer alan Uzun, sık sık gündeme gelmeyi başardı.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.