Tekirdağ'da Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, milyonlarca vatandaşın tepkisine aldırmadan 11 Haziran akşamı Mosso'yu sahneye çıkardı ve kendi seçmenine meydan okurcasına birlikte şarkı söyledi.

AK Parti ve Cumhur İttifakı'na oy vermiş kadınlara yönelik küfürlü mesajları destekleyen Mosso, konserde özür diledi.

57. Tekirdağ Kiraz Festivali'ndeki etkinlikler öncesinde Melek Mosso konserinin iptal edilmesi yönünde defalarca kez uyarılan Yüksel, bu mesajları dikkate almak bir yana, AK Partililere küfreden şarkıcıyla birlikte sahneye çıktı. 

Hem Mosso hem de Yüksel, ellerinde Türk bayrakları olduğu halde 'Bir Başkadır Benim Memleketim' adlı şarkıyı birlikte söyleyerek kendilerine yönelecek tepkileri azaltmaya çalıştı. 

AK PARTİLİ KADINLARA YÖNELİK ÇİRKİN PAYLAŞIM
Mosso, AK Parti'li kadınlara 'or..pu' diyerek hakaret eden 'muhalif teyze'yi bayraklaştırmış ve 28 Mayıs'ta oy kullanmaya giderken küfürcü teyzeninkiyle aynı renk tülbent ve gözlük takarak söz konusu hakaretin arkasında olduğunu ortaya koymuştu. Gelen tepkilerin ardından yarım ağız özür açıklamasında bulunan Mosso, yaptığının 'basit bir şaka' olduğunu iddia etmişti.

   

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU!
AK Parti'li bütün kadınlara edilmiş küfrü destekleyen bu şarkıcı, AK Partili Cüneyt Yüksel tarafından el üstünde tutuldu. Konser sonunda Mosso'ya içtenlikle sarılan Yüksel, bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. Yüksel'in Mosso'yu neden koruduğu, Cumhur İttifakı tabanından gelen uyarıları niçin dinlemediği ve bu açık cüretinin arkasında kimlerin bulunduğu şimdilik bilinmiyor. 

Sosyal medyadan da paylaşım yapan vatandaşlar tepkisini gösterdi.

AK PARTİ'DEN TEPKİLER GELMEYE BAŞLADI
AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Mücahit Birinci ve 24,25,26. dönem İstanbul Milletvekili Metin Külünk sosyla medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla konuya tepki gösterdi.

GELEN TEPKİLER ÜZERİNE AÇIKLAMA YAPTI
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, sosyal medya hesabından "57. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalimizi, birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekiştiği çoşkulu bir geceyle tamamladık. Bu birlikteliğe gölge düşmemesi için ayrıntılı açıklamamı yarın siz kıymetli kamuoyu ile paylaşacağım. Hepinize hayırlı geceler dilerim." açıklamasında bulundu.

"SİZLERLE HELALEŞMEK İSTİYORUM"
Konserde seyirciye seslenen Mosso, son günlerde bir konuşması nedeniyle gündemde bulunduğunu ancak tek maksadının kadına şiddete dikkati çekmek olduğunu söyledi.

Son günlerde gündemi yersizce meşgul ettiğini ifade eden Mosso, şöyle konuştu:

"Sizlerle helalleşmek istiyorum. Son bir haftadır gündemi yersizce meşgul ettiğimin çok farkındayım ve bunun için çok çok üzgünüm. Öncelikle bilin isterim ki bizler kim ne söylerse söylesin asla ayrışan, asla birbiriyle düşman olan bir millet değiliz. Kim ne yaparsa yapsın asla böyle bir millet olmayacağız. Birbirimizi çok sevmeye devam edeceğiz. Ben, kuzenini bir kadın cinayetine kurban vermiş bir kız çocuğu olarak bir şeyler söylemek istedim. Kadın cinayetlerini, kadın tacizlerine ses çıkarmak istedim."

Mosso'nun konuşması sonrası Türk bayraklarıyla sahneye gelen Belediye Başkanı Yüksel, şarkıcıyla "Memleketim" şarkısını seslendirdi.

Yüksel, yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Herkesin hata yapabileceğine ifade eden Yüksel, "Biz et ve kemikten yaratılmış varlıklarız. Hepimiz hata yapabiliriz. Sonuçta bu insana özgü bir şey. Önemli olan nedir biliyor musunuz? Hatanızı görüp, özür dileyebilmek. Büyük bir erdem. Ama daha büyük bir erdem daha var. Özrü kabul edebilmek." dedi.

"ÖZÜR DİLEYENLERİ KUCAKLAYACAĞIZ" 
Büyük ve güçlü Türkiye hedefine birlik ve beraberlikle yürüneceğinin altını çizen Yüksel, şöyle konuştu:

"Biz büyük ve güçlü Türkiye olmak istiyorsak, bütün renklerimizi zenginliğimiz olarak görmek zorundayız. Birbirimizin hatalarını özür dilendiğinde kapatmak zorundayız. Dostunun hatasını örteceksin ki biz güçlü olacağız. Bir hedefimiz var gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bize 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacaksınız' demiş.

Cumhurbaşkanımız bize bir hedef göstermiş. 'Büyük ve güçlü Türkiye olacağız' demiş. Bunu ancak birlik ve beraberlik içerisinde olursak yapabiliriz. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Roman yok. Büyük ve güçlü Türkiye var. Hatalarımızı kabul edeceğiz, özür dileyeceğiz. Özür dileyenleri kucaklayacağız. Bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum."

Yüksel, Mosso'ya kiraz armağan etti.