Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili çerçeve yasa teklifi yarın (9 Ağustos) TBMM Genel Kurulu'na gidecek.

Tasarının yasalaşmasıyla birlikte Terörsüz Türkiye sürecindeki kritik bir eşik daha aşılmış olacak.

  • "PAZAR GÜNÜ YENİ BİR AYDINLIĞA UYANACAĞIZ"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği’nin (TİGAD) Iğdır'da düzenlediği 13. Dijital Medya Çalıştayında yaptığı konuşmada çerçeve yasa teklifi süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Avcılar Belediyesine yönelik soruşturmada 12 şüpheli tutuklandı
Avcılar Belediyesine yönelik soruşturmada 12 şüpheli tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Bakan Gürlek, 81 ilden 150'ye yakın gazetecinin katılımıyla Iğdır İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayda şunları söyledi:

"Terörsüz Türkiye inşallah pazar günü Genel Kurul'a gelip, pazar günü de Türkiye inşallah yeni bir sabaha, yeni bir aydınlığa uyanacak.

Ekran Görüntüsü 2026 08 08 145509

  • "HER KESİMİN YÜKÜMLÜLÜĞÜ VAR"

Çerçeve yasanın pazar günü TBMM Genel Kuruluna gelmesi planlanıyor. Burada tabii kanunun kabul edilmesi var. Kabul edildikten sonra halka anlatılması konusunda, partinin, teşkilatın, bizim bakanlığımızın, Milli Savunma Bakanlığımızın, siyasilerimizin, sizin de, toplumun her kesiminin bir yükümlülüğü var. Bununla ilgili elbette teşkilat bir çalışma yapılacak.

  • "DEZENFORMASYONA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Dezenformasyonla mücadeleyi sürdüreceğiz. Algı, yalan yanlış haber yapanlarla mücadele edeceğiz. Bu kanun nedir biliyor musunuz? Örgüt tamamen fesih oldu. Örgüt tamamen artık yenilgiyi kabul etti. Artık toplumda vatandaşların arasında bir kardeşlik, bir uzlaşma ortamı oluşsun diye çıkarılan bir kanun."