Terör örgütlerine fırsat verilmiyor.

Güvenlik güçleri, hem yurt içi hem de yurt dışında vatandaşların güvenliği için çalışıyor.

Bu kapsamda da bir operasyon daha yapıldı.

Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: Komutan yardımcısı tutuklandı
Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme: Komutan yardımcısı tutuklandı
İçeriği Görüntüle

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli yürüttüğü çalışmalarda, DEAŞ silahlı terör örgütüyle bağlantılı olduğu ve Türkiye’de terör saldırısı planladığı değerlendirilen 21 yaşındaki Berkan Ç.’nin Sultanbeyli’de bulunduğunu belirledi.

  • POLİSLERE ATEŞ AÇTI

Şüphelinin yakalanması için düzenlenen operasyonda Berkan Ç., görevli polis ekiplerine ateş açtı.

Ekran Görüntüsü 2026 09 04 002025

  • ŞÜPHELİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Polislerin karşılık vermesi üzerine şüpheli etkisiz hale getirildi.

Çatışma sırasında bir vatandaş da yaralandı.

Ekran Görüntüsü 2026 09 04 002040

  • TERÖR SALDIRISI PLANLADIĞI BELİRTİLDİ

Konuya ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen çalışmalarda; DEAŞ Silahlı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu ve ülkemizde terör saldırısı planladığı değerlendirilen Berkan Ç. (21) isimli şahsın yakalanmasına yönelik Sultanbeyli‘de bir operasyon gerçekleştirilmiştir.

Şüphelinin görevli polislerimize ateş açması üzerine karşılık verilmiş ve şüpheli Berkan Ç. etkisiz hale getirilmiştir. Bu esnada bir vatandaşımız yaralanmıştır. Konuyla ilgili tahkikat devam etmektedir.”