Değerli dostlarım, sevgili okurlarım,
Geçen gün Altılı Masa, Gelecek Partisi ev sahipliğinde 10.kez toplandı.

Dokuz saat süren toplantıda açıklamalara göre seçilecek olan aday ülkeyi altı liderle birlikte yönetecek. Yani stratejik konularda altı liderin de ortak imzası gerekecek.

Yine masada seçim ittifakı için bir istişare komisyonu oluşturulmasına karar verildi. 30 Ocak'ta tekrar toplanma kararı alan masa liderleri hükümetin birçok alanda izlediği politikaları da gündeme getirdi.

Bunun yanı sıra yeni bir siyasi iklim oluşturduklarını, uzlaşıya, ortak akla, siyasi nezakete ve kapsayıcı demokrasiye dayalı yeni bir siyaset mimarisi inşa etme çabası içine girdiklerini ve bu alanda önemli bir mesafe kat ettiklerini ifade ettiler.

Tabi hükümetin projelerini masaya yatırırken karşılığında kendileri nasıl bir proje izleyecek hiçbir fikirleri, eylemleri yok .

Demokrasiye dayalı yeni bir siyasi iklim demekle, sanki ülke başka bir rejimle yönetiliyormuş algısı oluşturuyorlar

Özetle altılı masanın dokuz saatlik son toplantısından da yine hükümete atıp tutma paketi çıktı. Muhalefete dair herhangi net bir proje yok, yol haritasi yok.

Aday mı?
O da yok!

Aday konusundaki açıklamaları ise aynen şöyle;
"Genel başkanlar arasında ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili istişarelerin başlatılmasına karar verdik."

Daha aday adayın tespiti ile ilgili çalışmalara yeni başlanacak.

Seçim tarihi yaklaşıyor muhalefet 10 kere toplandı henüz aday belirleyemedi ve belirlemek için konuşmalara daha yeni başlayacak. Hep diyorum komedi gibiler.

Haydi masada aday belirleme konusunu gölgede bırakacak çok önemli projeler, icraatlar konuşuluyor da halka sunuluyor olsa tamam diyelim biraz daha bekleyelim ama o da yok.

Masa toplanıp toplanıp dağılıyor sonuç yok, çalışma yok, hedef yok...

Aslında masada birlik yok. Her kafadan bir ses çıkıyor. Masa bu birlikteliği korumak için toplanıyor. Bunu da demagojik açıklamalarla örtüyor.

Onuncu görüşmeden de adaysız çıkan altılı masa hakkında bir tahminde bulunalım: Altılı masa altı aday birden gösterecek galiba.

Adaylarını da 29 Şubat'ta açıklayacak. Şubat'ta 29 olmadığına göre bu komedi uzar gider.

"Çıkmaz ayın çarşambası" derler ya öyle bir durum bu. Bırakın karşı tarafı kendi seçmenleri bile artık beklemekten yoruldu.

Seçmen netlik ister, adayı bir an önce bilip ondan nasıl bir yol haritası çizilecek duymak ister.

Yoksa ülkeyi masadaki altı temsilciden altısı birden mi yönetecek?

Zaten altı liderin stratejik konularda imza yetkisinin olacağının açıklanması bizim öngörülerimizi haklı çıkarıyor. Belli ki seçilen aday bir kukla aday olacak ülke altı kişi tarafından yönetilecek.

Bunun olurunu olmazını daha çok yazarız çizeriz. Koalisyonlarla onlarca yıl geriye gitmek zorunda bırakılmış bir geçmişi olan bu ülke için hele ki başkanlık sisteminin tam olarak oturduğu ve uzun süredir istikrarla tek hükümet tarafından yönetilen bir ülke olarak 6'lı bir koalisyon felaket demektir.

Tek adam istemiyorlar, aday çıkaramıyorlar, bunlar daha bir masayı yönetemiyor ülkeyi nasıl yönetecekler?

Aralarında hiçbir müşterek olmayan, sadece iktidar devrilsin de ne olursa olsun mantığı ile bir araya gelen bu masanın sağlıklı bir birliktelikle ülke yönetebileceğini düşünmüyorum.

Umarım en kısa zamanda ortak bir aday çıkarırlar da bizler de aday üzerinden yazar çizeriz.
Allah'a emanet olunuz!