Alman FAZ gazetesi, Batı'nın silah ihracatı yasaklarının etkisiyle Türkiye bir insansız hava aracı gücüne dönüştüğünü ve artık durdurulamaz olduğunu yazdı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) Gazetesi'nin Türk İHA'larına ilişkin yaptığı analizde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Alman FAZ gazetesi; 'Türkiye tamamen insansız hava araçlarına güveniyor' başlığıyla 'Batı'nın silah ihracatı yasaklarının etkisiyle Türkiye bir insansız hava aracı gücüne dönüştü. En son model: Anka-3 hayalet drone.' yazısını paylaştı.

Aynı zamanda itiraf niteliğinde bir yazı daha yayınlayan gazete Türkiye'nin durdurulamaz olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın Anka-3 hayalet uçağını bizzat duyurduğunu anlatan yazısında; 'Aralık ayı sonunda uçuşun videosunu ilk paylaşan Recep Tayyip Erdoğan, X platformunda uçağın ileri teknolojisiyle ülke savunmasına büyük katkı sağlayacağını yazmıştı.

Drone, devlete ait silah şirketi TUSAŞ tarafından geliştirildi.' ifadelere yer verdi.

Türk askeri savaş uçaklarının yeni gözdesi Anka 3 birçok farklı özellikle dikkatleri çekmeyi başardı. V formunda, dahili silah istasyonu ve turbofan motora sahip olacağı, 7 ton kalkış ağırlığına ulaşacağı, uçak gemizi LHD gibi harp gemilerinnde görev alacağı iddia ediliyor.

Uçağın azami hızının 835 km/s, havada kalış süresinin 10 saat, servi irtifasının 40 bin ft ve yararl yük ağırlığının ise 1200 kg olacağı tahmin ediliyor.

 Öte yandan Anka-3 jet motorlu olduğu için TUSAŞ’ın daha önce ürettiği Anka ve Aksungur’dan (Anka-2) çok daha hızlı olacak.

Daha fazla mühimmat (faydalı yük) taşıyabilecek ve tasarımı kuyruksuz olduğu için radarda daha iz bırakacak.

Hamas'a 'terör örgütü' diyen İmamoğlu, metrolarda okuma fişleriyle protesto edildi Hamas'a 'terör örgütü' diyen İmamoğlu, metrolarda okuma fişleriyle protesto edildi

Yeni nesil insansız hava aracı ve sistemiyle hedeflenen keşif, gözetleme yapması ve istihbarat toplaması, havadan karaya kullanılan birçok farklı mühimmat ile taarruz yapması ve hava-hava mühimmatları ile de düşman helikopter, pervaneli uçak ve İHA’larını avlaması. 

Anka-3 düşman radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirirken elektronik harp yapabilecek.