BMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu muhalefeti kızdıran açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti'de genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu seçildi İYİ Parti'de genel başkanlığa Müsavat Dervişoğlu seçildi

Akbaşoğlu, “Osmanlı'yı tarihten silmek isteyen emperyalistler kendi aralarında çeşitli anlaşmalar yaptılar. Hep beraber Çanakkale'de gördük, Akdeniz'de gördük ve bir Millî Mücadele neticesinde, Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde bu millet bütün emperyalistleri, Siyonistleri kovdu, cumhuriyeti ilan etti. Atatürk bir hedef gösterdi: Tam bağımsız Türkiye, istiklali tam ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmış Türkiye. Birçok hükûmetler geldi geçti, seksen yıla yakın hükûmetler AK Parti iktidarlarına kadar. Kim bu millete ve devlete gerçekten hizmet ettiyse hepsine teşekkür ediyoruz, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz." dedi. 

Cumhuriyetin son 21 yılına AK Parti kadroları ile damga vurduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, “Tarihe liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la damga vurduk, imza attık. İşte, Atatürk'ün tam bağımsız Türkiye ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmış Türkiye hedeflerini gerçekleştiren liderin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu hakikati hep beraber bütün dünya görüyor.” Şeklinde konuştu.