NTV'de yer alan habere göre Bağcılar'da bulunan ve uzaktan bakınca dehlizi andıran bu yapı, İstanbul'un unutulmuş tarihi noktalarından biri olarak dikkat çekiyor.

Bağcılar'daki bu yapının şapel olduğu tahmin edilirken, etrafında iş yerleri, üstünde de okul bulunuyor.

NTV muhabirinin sorularını yanıtlayan  Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, tarihi yapıyı şehir haritalarında araştırma yaparken fark ettiğini söyledi. 

Bir kız çocuğunun ölümüne sebep olmuştu! İBB çukuruna adli soruşturma! Bir kız çocuğunun ölümüne sebep olmuştu! İBB çukuruna adli soruşturma!

Arkeolog Yavaşcay, bazı eski haritalarda yapının Ortodokslar için kutsal su anlamına gelen "Ayazma" olarak gösterildiğini belirtiyor. Osmanlı döneminde bölgede bir Rum köyü olduğuna dikkat çeken Yavaşçay, büyük bir ihtimalle yapının 1800'lerin sonunda Rum Köyü'ndeki insanlar tarafından inşa edildiğini söylüyor. Bölge halkıyla da yapı hakkında sohbet eden Yavaşçay, 25-30 yıl önce buranın çeşme olarak kullanıldığı bilgisine ulaşmış. Daha fazla bilgiye ulaşmak için bölgede ayrıntılı bir kazı çalışması yapılması gerektiğini belirten Yavaşçay, şapelin bakıma alınıp korunması gerektiğini vurguluyor.