MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerle ilgili açıklama yaptı. 

Türkgün gazetesine konuşan Bahçeli, büyükşehirlerin tamamında Cumhur İttifakı olarak ortak adayla katılacaklarını söyledi. Bahçeli, "MHP ve Cumhur İttifakı, 31 Mart seçimlerine damga vuracak" dedi. Bahçeli, yerel seçimlerle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular

"31 Mart 2024 tarihinde 30 büyükşehir, 51 il, 922 ilçe, 390 belde olmak üzere 1393 belediye başkanlığının tamamında seçim yapılacak. Buna ilave olarak belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarlarıyla azaları seçilecek.
31 Mart seçimlerine azimle, inançla ve sıkı bir şekilde hazırlanıyoruz."

"ARAMIZDA HİÇBİR İHTİLAF YOK"

AK Parti ile aralarında uzlaşamayacakları bir konu olmadığını vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi: 

AK Parti’yle karşılıklı anlayış, hoşgörü, dayanışma ve saygıya dayalı temas ve diyaloglarımız Türkiye’nin önünü açacak. Hemen hemen mutabakat sağlamış durumdayız. Aramızda hiçbir ihtilaf yok. Uzlaşamayacağımız bir şey de yok. Çünkü bizim için her şeyden önce Türkiye’dir.
 
Önce ülkem ve milletim diyen iki siyasi irade Cumhuriyet’in yeni yüzyılında el ele vermiştir. İki partiden değerli arkadaşlarımızın iştirakiyle kurulan komisyon verimli ve müspet çalışmalarının sonuna gelmiş bulunuyor.
 
Cumhur İttifakı olarak başarıya inanıyor, milletimize güveniyoruz. Kanaatim odur ki, belediye başkan adaylarımızın isimlendirilmesi de kısa süre içinde yapılacaktır."

ÖZEL'E TEPKİ: FRENSİZ GİDİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i eleştiren Bahçeli, şunları söyledi: 

"CHP’deki genel başkan değişimi bizim konumuz ve gündemimiz değil.
 
Ancak yeni genel başkan adımlarını çok yanlış atıyor.
 
Frensiz gidiyor.
 
Devlet ve siyaset tecrübesinden mahrum olduğunu sürekli ispat ve işaret ediyor.
CHP’nin özelleştiğini düşünüyorum. Esir ve işgal edilmiş bir muhalefet partisinin demokrasinin onuru ve siyasi istikrar açısından tehdit olduğunu değerlendiriyorum.
 
Mazisi 100 yılı bulan bir partinin hal-i pürmelali içler acısı! Özgür Bey’in bir fikri müktesebatı, bir entelektüel kapasitesi görünmüyor.
 
Ne dediği belli değil! Fuzuli konuşuyor, polemikle genel başkanlık yapacağını sanıyor. Allah zillet ve kötülüğü aklını kullanmayanlara verir. Bunların aklı kiralanmış, fikri karalanmış, siyasetleri laçkalaşmış.
 
İYİ Parti’ye gelince, bu partinin yaşadığı çalkantıları, içine düştüğü darboğazları ister istemez takip ediyoruz.  
 
Kimliğini bulamamış, hedeflerini oluşturamamış, reaktif bir refleksle, sadece koltuk ve çıkar ikmaliyle kurulmuş partilerin ömürleri kelebeğin ömrü kadardır. Kopan İP’i tamir etseniz de faydasızdır.
 
Bizim temennimiz İYİ Parti’de aklıselimin ve sağduyunun öne çıkmasıdır.
 
Biz başkasının hezimetinden zafer hayali kurmayız. Hak edilmemiş zaferler peşinde koşmayız. Oh olsun demeyiz.
 
Fırsatçılığa tenezzül etmeyiz.
 
Layığını buldular anlayışında olamayız. İşimize bakarız, önümüze bakarız, yanlış yapanları önce Allah’a, sonra da milletimize havale ederiz.
 
Fakat bu dünyanın etme bulma dünyası olduğunun da farkında ve bilincindeyiz."