İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçuyla yargılanacak. UAD, Güney Afrika'nın 'Gazze'de soykırım davası' başvurusunu kabul etti. Mahkeme, İsrail’in dosyanın reddi talebini reddetti. İsrail hakkında 15'e 2 oyla ihtiyati tedbir kararı verildi.

28 Şubatçı paşalar tahliye edildi ama mağdurlar hâlâ içeride! Yusuf Kaplan'dan '28 Şubat mağdurları' çağrısı 28 Şubatçı paşalar tahliye edildi ama mağdurlar hâlâ içeride! Yusuf Kaplan'dan '28 Şubat mağdurları' çağrısı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, karar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"İVEDİLİKLE HAREKETE GEÇİLMELİ"
Adalet Bakanı Tunç, "İsrail’in BM Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada, Uluslararası Adalet Divanının ihtiyati tedbir kararı vermesi, Filistin’de akan kanın durdurulması ve insanlık suçunun sona erdirilmesi açısından olumludur. İsrail, Uluslararası Adalet Divanının aldığı ihtiyati tedbir kararına acilen uyarak insanlık suçuna son vermelidir. 7 Ekim’den bu yana 11 bini çocuk, 7 bini kadın olmak üzere 26 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine, 64 binin üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan İsrail, tedbir kararını acilen yerine getirerek saldırılarını bir an önce durdurmalıdır. Kararın uygulanması için uluslararası mekanizmanın da ivedilikle harekete geçmesi gerekmektedir." dedi.