Yapımı devam eden Afyonkarahisar'daki Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren Yolu üzerindeki tünellerde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayat ilçesinde Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve il protokolünce karşılandı.

İlçedeki Ankara - İzmir YHT üzerinde yapımı devam eden Bayat-2 Tüneli'nde yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Uraloğlu, kendileri için kolay kazılan tünelin en zor tünel olduğunu söyledi.

1 milyar liralık yenidoğan vurgununda yeni detaylar 1 milyar liralık yenidoğan vurgununda yeni detaylar

Kolay kazılan tünelin yeterince altına girilemediğine değinen Uraloğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü can ve yapı güvenliğini sağlayamazsınız. Keşke zor kazılsın, delelim ve patlatalım. O kendini taşıyabilen tüneldir. C-2 tünel kendini çok taşıyabilen bir tünel değildir.

Dolayısıyla burada arkadaşlarımız biraz zorlu şartlarda çalışıyorlar. Ama suyun olmaması da çok ciddi bir avantaj. Su olmuş olsa birazcık daha zorlanmış olurduk burada. Herkese tekrar kolay gelsin diyoruz."

Uraloğlu, daha sonra Köroğlu Tüneli'nde incelemede bulundu, yetkilerden bilgi aldı.

ANKARA-İZMİR ARASINDAKİ MESAFE 14 SAATTEN 3.5 SAATE DÜŞECEK!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi sayesinde iki şehir arasındaki mesafenin 14 saatten 3.5 saate düşeceğini söyledi.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bakü-Tiflis-Kars hattıyla batıda Bulgaristan, Macaristan, Polonya, Fransa olmak üzere Avrupa'da birçok noktaya karşılıklı yük trenleri işletiyoruz. Yük trenlerinin Avrupa-Asya arasındaki geçişi Marmaray üzerinden gerçekleştirilmeye başlandı.

Mevcut demiryolu hattını yeniden yapılmışçasına komple yeniledik. Demiryolu ağımızı 14 bin kilometreye yükselttik. Uzun yıllar vatandaşlarımızın tercih etmediği demiryolu seyahatlerini konforlu seyahate dönüştürdük.

"7 MİLYONDAN FAZLA İNSANIMIZ DOĞRUDAN HIZLI TREN KONFORUYLA KAVUŞACAK"

Yüksek hızlı Tren ağının oluşturulması için 3800 kilometrelik demiryolu yapım çalışmasına devam ediyor. Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi, sanayi, turizmiyle illerimizi Ankara'ya daha da yaklaştırıp bölgedeki ticari faaliyeti büyütecektir.

Mevcut demiryolu bağlantısıyla 824 km olan mesafe 624 km'ye inecektir. 14 saat olan seyahat süresi 3 saat 30 dakikaya düşecektir. 7 milyondan fazla insanımız doğrudan hızlı tren konforuyla kavuşacaktır.

PROJE 2028 YILINA GELİNMEDEN AÇILACAK

Hızlı trenin sağladığı konfor ile önemli avantajlar sağlanacaktır. Ankara-Afyon arası 1 saat 40 dakikaya düşecektir.

508 kilometre uzunluğundaki hattın dizayn hızı 250 km/h olacaktır. 13.3 milyon yolcu ve 90 milyon ton Yük taşımayı öngörüyoruz. Projeyi 2028 yılına gelmeden açmayı hedefliyoruz.