Sağlık ve Sosyal Bakım Departmanı (Department of Health and Social Care), Moderna ile yapılan mRNA aşısı üretim merkezi anlaşması için ''hastaların küresel sağlık tehditlerine karşı son teknoloji ile korunmasını sağlayacağını'' belirtti.

Departmanın Sorumlu Bakanı Steve Barclay ''Bu hastalığın (COVID) gelecekteki varyantlarının yanı sıra mevsimsel grip ve RSV gibi dolaşımda olan diğer ölümcül virüslerle savaşmak için yatırım yapmamız hayati önem taşıyor ve Moderna ile bu ortaklık, gelecekteki herhangi bir pandemiye yanıt verme yeteneğimizi de güçlendirecek." dedi.

Anlaşma açıklamasında yer alan bir fotoğraf

Moderna CEO'su Stéphane Bancel şunları söyledi:

Gazze'de çocuk olmak Gazze'de çocuk olmak

Son teknolojiye sahip yeni tesisimiz, mRNA üretimini Birleşik Krallık kıyılarına taşıyarak Birleşik Krallık halkının Moderna COVID-19 aşıları ve gelecekte olası solunum virüslerine karşı geliştirilecek aşılararla pandemik müdahale yeteneklerine erişimini sağlayacak.

1,2 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Moderna-Birleşik Krallık ortaklığının 1,2 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilirken ; yetkili merciler, ticari açıdan hassas bir konu olduğu gerekçesiyle herhangi bir mali detayı kamuoyu ile paylaşmadı.

KÜRESEL BİR MERKEZ

Birleşik Krallık'ın resmi hükümet sitesinde yer alan açıklamada, tesisin küresel bir merkez olacağı ve pandemilere yanıt verme noktasında dünya çağında etkili olacağının ifade edilmesi dikkat çekti. Ayrıca, 'gelecekte yaşanabilecek pandemiler vurgusu' da yatırımın mahiyetine dair soru işaretleri oluşturdu.