ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri'nin (CDC) tarafından yapılan yeni bir araştırma ise endişenin boyutunu bir hayli artırdı. Araştırmaya göre koronavirüse karşı geliştirilen aşılar, kalp kası iltihabı (Miyokardit) riskini yüzde 13,200 oranında artırıyor.

MİYOKARDİT RİSKİNİ ARTIRDIĞI TESPİT EDİLDİ

Araştırmacılar, CDC'nin miyokardit tanımına uyduklarından emin olmak için çapraz kontrol edilen CDC'nin VAERS raporlama sisteminden elde edilen verileri kullandılar; ayrıca, VAERS sisteminin pasif doğası göz önüne alındığında, rapor edilen olayların sayısının muhtemelen olayın boyutunun olduğundan daha az tahmin edildiği belirtildi.

1626 miyokardit vakası incelendi ve sonuçlar, Pfizer-BioNTech ürününün, erkekler için 16 ila 17 yaş grubunda ikinci aşıdan sonra milyon doz başına 105,9 vaka ve milyonda 70,7 vaka ile en yüksek riskle ilişkili olduğunu gösterdi. 12-15 yaş grubundaki erkeklerde ikinci aşıdan sonraki dozlar. 18 ila 24 yaş arası erkek yaş grubu, hem Pfizer hem de Moderna ürünleri için önemli ölçüde daha yüksek miyokardit oranları görüldü.

GÖRÜLEN VAKALARIN %82'Sİ ERKEKLERDE

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh Sabri, Erdoğan'dan sitayişle bahsetti

Araştırma, semptom başlangıcına kadar geçen medyan sürenin iki gün olduğunu ve önceki çalışmalarla tutarlı olarak vakaların yüzde 82'sinin erkeklerde olduğunu buldu. Etkilenen kişilerin yaklaşık yüzde 96'sı hastaneye kaldırıldı ve çoğu nonsteroid antiinflamatuar ilaçlarla tedavi edildi; Hastaneye yatırılanların yüzde 87'sinde taburculuk sırasında semptomlar düzeldi.

Veri incelemesi sırasında, potansiyel miyokarditi olan 30 yaşından küçük kişilerde iki ölüm bildirimi hâlâ soruşturma altındaydı ve vaka sayımlarına dahil edilmemişti.

25 KİŞİNİN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İDDİA SES GETİRMİŞTİ
2022 Aralık ayında Almanya'da yapılan otopsi sonuçlarında aşı olan 25 kişinin aşıya bağlı miyokardit (kalp kası iltihabı) nedeniyle hayatını kaybettiği ve otopsilerin aşıya bağlı ölümlerin gizlenmesi için yapıldığına dair iddialar sosyal medyada paylaşılmıştı.