14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından tartışma ortamının hakim olduğu muhalefetin yerel seçimlerde izleyeceği yol merak konusu.

Özgür Özel: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemiz olumlu geçti Özgür Özel: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmemiz olumlu geçti

İYİ Parti'nin seçim ittifakı için CHP'den bazı büyükşehirleri talep ettiği konuşulurken; İYİ Parti'den birçok isim de 'partinin kendi adaylarıyla seçime girmesi' yönünde görüş belirtti.

Tekirdağ'dan vatandaşlara buluşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, bir gazetecinin 'yerel seçimlere kendi adaylarınızla mı gireceksiniz' sorusu üzerine, "Genel başkanımız, olağan genel kurulda açıkladı. Aynı şekilde parti sözcümüz Kürşat Zorlu da açıkladı. Biz tabanımızın da talebi ile yerel seçimlere kendi adaylarımızla girme talebi var tabanın. Bu doğrultuda çalışmalar yapıyoruz, hazırlıklarımız bu yönde ama konjonktür değişir, siyasi gelişmeler değişir, talepler değişir bizim bu konuda siyasi kurullarımız toplanır görüşülür." dedi.

Parti'nin yerel seçimlerde tabanının kararına göre hareket edeceğini belirten Yüksel, "Seçimlerde öncelikle şuanda bütün çalışmalarımız bütün hazırlıklarımız kendi adaylarımızla girme yönünde. Talep tabanımızın talebi, siyasi gelişmeler seçim öncesinde ne getirir oturulur konuşulur, gelen teklifler talepler değerlendirilir. Parti yetkilileri olarak dolaşıyoruz ve partililerimizin hedefi şu an için seçimlere kendi adaylarımızla girmek yönünde." diye konuştu.

Yüksel'e, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı Hamşioğlu ve İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Gökhan Metiner eşlik etti.