14 Mayıs seçimlerinde Meclis'te koltuk sayısı düşen, 28 Mayıs'ta da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden CHP'de tartışmalar da başladı. 

Önümüzdeki ay kurultaya gitmesi beklenen partide "değişim" talepleri öne çıkıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarıyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da istifası tartışılıyor. 

İl teşkilatlarının önemli bir bölümünün İmamoğlu'nu desteklediği öne sürülürken, partinin önemli bazı isimleri de Kılıçdaroğlu'na destek veriyor. Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlere kadar partinin başında kalacağı da iddialar arasında yer alıyor. 

CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt CHP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt

Seçim yenilgisinden sonra çok fazla açıklama yapmayan Kılıçdaroğlu, kendisi hakkındaki istifa talepleri, İmamoğlu ile tartıştığı yönündeki iddialara cevap verdi. 

"İSTİFA, MYK VE PARTİ MECLİSİ'NDE KONUŞULACAK"

Halk TV'den Fikret Bila'ya konuşan Kılıçdaroğlu, istifa edip etmeyeceğine yönelik soru karşısında, partisinin MYK ve Parti Meclisi toplantılarını işaret etti: 

"CHP çok köklü bir parti. CHP’de her düşünce rahatlıkla dillendirilir, tartışılır ve bu süreç sonunda partinin yetkili kuralları karar verir. Şimdi bu süreci yaşıyoruz. MYK’da, Parti Meclisi’nde incelemeler, değerlendirmeler, tartışmalar yapılacak ve hep birlikte karar vereceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız."