Tarihi miting Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an tilavetinin ardından Cumhubaşkanı Erdoğan konuşmaya başladı. Erdoğan'ın konuşmaya başlaması ile birlikte alandaki milyonlarca insanın "İşte Ordu İşte Komutan" sloganları attığı duyuldu.

Erdoğan'ın Bir gece ansızın gelebiriz dediği sırada bir kez daha sloganlarının atılması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

"LİBYA'DA NEYSEK ORTA DOĞU'DA OYUZ"

Dün Ukrayna-Rusya savaşında katledilen siviller için timsah gözyaşı dökenler bugün binlerce masum çocuğun ölümünü sessizce izliyor. Ukrayna'da ölenler için gözyaşı döktünüz de Gazze'de ölen bu yavrular için niçin sesiniz çıkmıyor?

Ey Batı, size sesleniyorum: Siz, yeniden bir hilal-haçlı mücadelesi mi estirmek istiyorsunuz? Eğer böyle bir gayretin içindeyseniz biliniz ki bu millet ölmedi. Bu millet dimdik ayakta. Ve yine aynı şekilde aynı kararlılıkla Libya'da neysek Karabağ'da neysek bilesiniz ki Orta Doğu'da da oyuz.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ!"

Bilhassa son 10 yıldır terörle mücadelede ne yaptıysak bunlara rağmen gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da bir gece ansızın gelebiliriz şiarıyla kendi çizdiğimiz yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Milletimizle beraber bu yolda yürümeye her an hazırız. Bu millet yeni destanlar yazmaya Allah'ın izniyle hazırdır.

Gazze'deki katliamın en büyük sorumlusu Batı'dır. Hiçbir oyunun sonsuza kadar sürmeyeceği gibi Batı'nın sinsi ve kirliği taktiği de artık deşifre olmuştur. Biz, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde karşımıza çıkartılan ciğeri beş para etmez teröristlerin gerisinde kimlerin olduğunu gayet iyi biliyoruz. PKK'nın, YPG'nin, FETÖ'nün arkasında kimler var?

Şevki Yılmaz 'zede'leri yazdı: Şayet ders aldıysak... Şevki Yılmaz 'zede'leri yazdı: Şayet ders aldıysak...

Lafa gelince insan hakları savunucusu kurum ve kişilerin gerçekte hangi gerekçelerle ülkemizin ayağına çelme takmaya çalıştığını çok iyi biliyoruz.

"İSRAİL'İ SAVAŞ SUÇLUSU OLARAK TANITACAĞIZ"

Batı dünyası Gazze'deki kadın, çocuk, masum katliamını meşrulaştırmak için siyasetçisinden medyasına seferber oldu. İsrail, 22 gündür açıkça savaş suçu işliyor. İsrail, biz de seni savaş suçlusu olarak dünyaya ilan edeceğiz. Bunun hazırlığı içindeyiz. Bunun çalışmasını yapıyoruz ve savaş suçlusu olarak İsrail'i dünyaya tanıtacağız.

İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı saldırılardan bu yana şehit çocukların sayısı 3 bin 600'ü, şehitlerin tamamının sayısı 7 bin 700'ü buldu. Şehit olanların arasında 500 sağlık çalışanı, 25 gazeteci, 38 Birleşmiş Milletler görevlisi de var.

Pazar yerleri, okullar, ayakta kalan her türlü bina bu barbarlığın hedefidir. 30 bin bina, 200 bini aşkın konut yerle yeksan oldu. Neredeyse hiçbir Gazzelinin başını sokacak evi kalmadı. Elektrik, su, kanalizasyon altyapısı zaten tümüyle imha edildi. Dışarıdan yardıma izin verilmediği için elektrikten gıdaya, sağlık ve temizlik malzemesine kadar ihtiyaçlar karşılanamadı. Tüm vahim tabloya rağmen Gazze halkının sergilediği vakur ve inançlı duruş tarihe direniş destanı olarak yazılacaktır. İman ve azim öyle bir haslettir ki atalarımızın deyimiyle tekeden süt çıkartır.