İstanbul Eyüp Sultan'da bulunan Göktürk Göleti'nde gezen bir çiftin elinde silah olduğu iddalarının ardından yapılan incelemede işin aslının farklı olduğu ortaya çıktı.

KAYMAKAMLIK İDDİALARI YALANLADI

Eyüp Sultan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada silahın oyuncak olduğu vurgulanırken, "Göktürk Göleti'nde silahla göründüğü ifade edilen şahsa yönelik, 07.08.2023 tarihinde Emniyet mensuplarınca, görüntünün alındığı yerde yapılan kontrol neticesinde; silahın oyuncak olduğu ve başkaca da bir olumsuzluk olmadığı tespit edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Bilal Çelik, Twitter adresinden, "Bugün Göktürk gölet bölgesinde yürüyüş parkurunda bizzat resmini çektiğim çift ellerinde silahlarla yürüyordu. Kadının elinde kısa namlu silah pek görünmese bile güvenlik müdahale edeceğini söyledi." iddiasında bulunmuştu. Bu iddiaların ardından Çelik'in tutumu 'İslamofobik' bir davranış olarak değerlendirildi.

ÇELİK KENDİNİ BÖYLE SAVUNDU

Resmi açıklamalar ve eleştiriler üzerine Çelik, ''Her duyarlı vatandaşımızın yapması gerektiği gibi oluşabilecek bir terör eylemini engellemek amacıyla  kolluk kuvvetlerimize ihbarımı yaptım, silahın gerçek olmayışı ve böyle bir durumla karşılaşmamış oluşumuz beni de sevindirmiştir fakat silah gerçek değil Airsoft olsa dahi, Airsoft silahın ülkemizin yasalarına göre taşınma kurallarına aykırı bir durum vardır. Airsoft silahın ya kutusunda ya da uç kısmında kırmızı ya da turuncu bir plastik ile gerçek olmadığını belli eden bir aparat bulunması gerekmektedir.  Ayrıca emniyetin açıkladığı görselde bulunan Airsoft silah ile resimdeki silahlar aynı değil. Şahısların ifadesi veya başvuruları resmî olarak kamuoyu ile paylaşılmadı.  Ben vatandaş olarak oyuncak bile olsa (taşıması yasaktır) üstüme düşeni yaptığımı belirtmek isterim.'' açıklamasında bulundu.

İsrail basını itiraf etti: Türkiye bizi en zayıf noktamızdan vurdu İsrail basını itiraf etti: Türkiye bizi en zayıf noktamızdan vurdu