Habervakti.com Yazarı Doç. Dr. Ahmet Kavlak, kaleme aldığı "Kadın kimdir, erkek kimdir?" başlıklı makalesini okuyucuyla buluşturdu.

İslam kökenli Osmanlı geleneğinden uzaklaştırılarak yozlaştırılan, yıkılmak istenen aile yapısının kurtuluşu için kadının ve erkeğin fıtrata(yaratılışa) uygun yetiştirilmesinin elzem olduğunu vurgulayan Kavlak, Kadının ve erkeğin ailedeki ideal konumlarına ise, akıl yürütme süreci ve duygu yoğunlukları arasındaki farklılıklar üzerinden işaret etti.

Şevki Yılmaz yazdı: Devletlerin ve iktidarların gücü de ömrü de adalettir! Şevki Yılmaz yazdı: Devletlerin ve iktidarların gücü de ömrü de adalettir!

İşte Doç. Dr. Ahmet Kavlak'ın o yazısı:

İlginçtir, insan felsefesi var ama bir kadın felsefesi veya erkek felsefesi yok. Hâlbuki çocuk yetiştirmekten, aile yapısından tutun devlet yapısına kadar her şey kadının kadınlığı erkeğin erkekliği üzerine kuruludur. Kadının şefkati olmasa, kadın da erkek kadar düşük duygusallığa sahip olsa ya çocuk diye bir varlık dünyaya getirilmez ya da hepimiz devlet yurdundaki yetimler gibi veya daha aşağı seviyede büyürdük.

Erkeğin cesareti, bölüşme duygusu, koruyuculuk duygusu olmasa aile denen varlık hiçbir zaman olamayacağı gibi, erkekteki kadına göre zayıf olan duygusallık zayıf kalmasa, devlet denilen ciddi kurumun da doğrudan yok olmasına neden olurdu. Aslında erkeklik ve kadınlık biyolojik ve psikolojik yönüyle ancak kendi içinde birlikte tanımlanabilen bir hakikattir. İnsan psikolojisi ve biyolojisi birbirine uyumlu yaratılmıştır.

Ne demek istiyoruz?
Şimdi bakalım; aslanın midesi eti sindirecek şekilde tasarlanmıştır. Buna bağlı olarak da et denilen hayvanları avlayabilecek diş ve tırnakla donatılmıştır. Et yiyen aslana ot yiyen koyun ağzı verilmemiştir. İlaveten aslana koyun ruhu verilseydi, et ve tırnak avlanmak için kâfi gelmeyecekti. Bunun tersi ot yiyen hayvanlar için de geçerlidir. Onların ot isteyen midelerine cevap olarak ottan istifade edebilecek diş ve tırnakla donatılmıştır. Koyun aslan ruhuna sahip olsaydı, herhalde bizim çobanlık denen meslek pek var olmayacaktı…

Gelelim insana. Önce insanın iki unsurundan biri olan kadından bahsedelim:

Kadın denilen tikel mantığa sahip bir canlı var. Çocuğu olana kadar kadın, çocuğu olunca bedeninde ve ruhunda deprem olan ve sonucunda duyguları şiddetlenen, sahip olduğu yavrusu için hayatını feda etmekten çekinmeyecek bir ruh hali verilen bir canlı. Hayatına sonradan giren bir varlık onun her şeyi olan, her şeyi ona göre planlayan, onun dışındaki her şeye ancak onun açısından değer verme durumuna gelen bir canlıdır kadın. Yüksek duygusallık nedeniyle çocuğuna karşı sahip olduğu şefkat, karşılıksız zahmete girmeye razı eden bir hakikat...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN:

Kadın kimdir, erkek kimdir? Makale: Kadın kimdir, erkek kimdir?

Habervakti