NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Vilnius Zirvesi hazırlıkları kapsamında Hollanda’nın Lahey kentinde 7 müttefik ülkenin liderleriyle çalışma yemeğinde bir araya geldi. Stoltenberg, çalışma yemeği sonrası düzenlenen basın toplantısında kendisine yöneltilen Prigojin ile ilgili soruya, “Bu kuvvetlerin tam olarak nereye gideceğini ve hepsinin Belarus’a gidip gitmeyeceğini söylemek için de çok erken olduğunu düşünüyorum” yanıtını verdi. “İttifak’ın doğusundaki hazırlık durumumuzu ve askeri varlığımızı halihazırda arttırmış durumdayız” diyen Stoltenberg, Vilnius’taki NATO Zirvesi’nde kolektif savunmayı daha da güçlendirmek adına kararlar alınacağını ifade etti. Stoltenberg ve Rutte Ukrayna’ya yönelik yardımların devam edeceğini de duyurdu.

KOMŞULAR ENDİŞELİ

İsveç'te polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırı İsveç'te polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'e alçak saldırı

Wagner’in Belarus’a yerleşme ihtimali Doğu Avrupa ülkelerinde endişe yaratmıştı. Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda, Lahey’deki görüşmede “Wagner seri katillerini Belarus’ta konuşlandırırsa, tüm komşu ülkeler daha da büyük bir istikrarsızlık tehlikesiyle karşı karşıya kalır” derken, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ise Wagner askerlerinin NATO’ya yönelik tehdidinin 11-12 Temmuz’daki NATO Zirvesi’nde gündeme gelmesini umduğunu söyledi.

Prigojin, askeri isyanın anlaşmayla sonlandırılmasının ardından Belarus’a gönderilmişti.