Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya silahlı saldırı Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya silahlı saldırı

Dünya Wagner liderinin ölüm haberi ile çalkalanırken, daha önce de Afrika'da öldüğü söylenen ve hayatını kaybetmemiş olan Prigozhin'in tekrar ortaya çıkabileceği iddia ediliyor.

İKİNCİ UÇAKTAYDI İDDİASI

Prigojin’in ölümüyle ilgili kuşkuların odağında bölgede Wagner’e ait ikinci bir uçağın bulunması yatıyor. Daha önce de benzer şaşırtma taktikleri uygulayan Prigojin’in bu ikinci uçakta olduğuna dair iddialar bulunuyor. İkinci uçağın, Prigojin’in uçağı düştükten sonra zig-zag çizerek ilginç bir rota seyretmesi de dikkat çekiyor. Moskova yakınlarında izi kaybedilen bu ikinci uçağın numarası RA-02748 olarak veriliyor.

KAZA NASIL OLDU?
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, dün ülkenin Tver bölgesinde özel jetin düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü bildirmişti.

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsiya), düşen uçakta ölenlerin arasında Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin'in de bulunduğunu açıklamıştı.

Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemlerince düşürüldüğü öne sürülmüştü.

Prigojin, beraberindeki paralı savaşçılarla 24 Haziran'da Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. İsyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle sona ermişti.