Londra merkezli bir pazar araştırma şirketi Euromonitor International tarafınca açıklanan 'En İyi 100 Şehir Endeksi', dünyanın farklı bölgelerinden 63 şehri ilk 100 listesine taşıdı. Paris, üçüncü kez zirvede yer alırken, Avrupa genelinde 7 kent ilk 10'da kendine yer buldu.

TÜRKİYE'DEN 3 İL LİSTEDE BULUNUYOR
Türkiye'den de 3 kent, İstanbul, Antalya ve Muğla, bu prestijli listede yer aldı. İstanbul 23'üncü, Antalya 57'nci ve Muğla ise 93'üncü sırada yer alarak Türkiye'nin temsilcileri oldu. Özellikle İstanbul, 20.2 milyon uluslararası varışla dünyanın en popüler yabancı destinasyonu olarak belirlendi.

Emekliye trende yüzde 10 indirim bu gece başlıyor Emekliye trende yüzde 10 indirim bu gece başlıyor

Euromonitor, listenin oluşturulmasında ekonomik performans, turizm performansı, altyapı, politika ve çekicilik, sağlık ve güvenlik ile sürdürülebilirlik gibi 55 farklı ölçütü temel aldı.

DÜNYANIN EN İYİ 100 ŞEHRİNİN İLK 20'Sİ

Dünyanın en iyi 100 şehri listesinin ilk 20'si şu şekilde:

Paris, Fransa; Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri; Madrid, İspanya; Tokyo, Japonya; Amsterdam, Hollanda; Berlin, Almanya; Roma, İtalya; New York, Amerika Birleşik Devletleri; Barselona, İspanya; Londra, Birleşik Krallık; Singapur, Singapur; Münih, Almanya; Milano, İtalya; Seul, Güney Kore; Dublin, İrlanda; Osaka, Japonya; Hong Kong, Hong Kong Özel İdari Bölgesi; Viyana, Avusturya; Los Angeles, Amerika Birleşik Devletleri; Lizbon, Portekiz