CHP’de mayıs ayında yapılan seçimlerde alınan yenilginin ardından başlayan değişim tartışmaları yerini Kılıçdaroğlu’na karşı yapılan gizli toplantılara bıraktı.

GİZLİ DARBE TOPLANTISI İFŞA OLDU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde bir araya gelen partinin etkin isimlerinin geçtiğimiz pazar günü Zoom üzerinden yaptıkları toplantı sızdırıldı.

İmamoğlu'nun yönettiği toplantıda CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Milletvekili Engin Altay, Parti Meclisi Üyeleri Tekin Bingöl, Onursal Adıgüzel ve Bülent Tezcan gibi kurmay isimler yer aldı.

'Komünist Başkan' belediyeyi borç batağına sokmuş! Rakam dudak uçuklattı 'Komünist Başkan' belediyeyi borç batağına sokmuş! Rakam dudak uçuklattı

CHP yönetiminden toplantıya ilişkin sert tepki geldi. Önce MYK’nın ardından konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, toplantıyı ‘etik dışı’ olarak değerlendirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise ilk açıklamasında “Etik olarak rahatsız edici.” İfadelerini kullandı.

ENGİN ALTAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

CHP’yi karıştıran sızıntının yankıları sürerken toplantıda yer alan isimlerden CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay bugün konuya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Toplantıya arka fonda uzay fotoğrafı kullanarak katılan Altay, arka fonunun sosyal medyada gündem olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"GENEL BAŞKANIMIZ GAYET İYİ BİLİR"

Gazeteci Fatih Altaylı’ya konuşan Altay, “Tüm zoom toplantılarında arkama bu sanal fonlardan yerleştiriyorum. Bazen arabada, bazen çok alakasız bir yerde, bazen evde olsam da. Bunlar sanal. Online yapılan MYK’larda da bazen bu fonu kullandım. Genel başkanımız benim bu fonumu gayet iyi bilir” dedi.