Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partinin aylık olağan il başkanları toplantısı öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Erbakan, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçim sonuçlarının değerlendirmesinden, İsveç’in NATO üyeliğine kadar birçok açıklamalarda bulundu.

"MİLLET İTTİFAKI DESTEKÇİLERİ ‘İYİ Kİ BİZİM ADAY KAZANMAMIŞ’ DİYORLAR”

14 Mayıs Seçimlerinde İslam âleminin geleceği için stratejik karar alarak Cumhur İttifakı’na katıldıklarını belirten Erbakan, Yeniden Refah’ın seçimlerde anahtar parti haline geldiğini söyledi.

Erbakan, Cumhur İttifakı ile ilgili “Bir kez daha üzerine basa basa ifade etmek isterim ki, biz ittifaka yanlışa ortak olmak için değil, yanlışları hep birlikte düzeltmek için girdik. Biz hiçbir zaman ‘Bu memleket için, bu memleketin güzel insanları için doğru olanı ille de biz yapalım’ demedik. Daima ‘Bu ülke için, bu aziz millet için doğru olan yapılsın da kim yaparsa yapsın’ dedik. Bugün de aynı noktadayız” açıklamalarında bulundu.

Yeniden Refah’ın Türkiye’yi FETÖ ve PKK’ya teslim etmediğinin altını çizen Erbakan, Millet İttifakı’nın çevresinde karanlık ilişkiler olduğunu dile getirerek, “Bu ittifakın Cumhur Başkanı adayına destek verenlerden bazıları bile ‘İyi ki bizim aday kazanmamış’ deme noktasına gelmiş bulunmaktadır. Tüm bu gelişmeler, Yeniden Refah Partisi’nin aldığı kararın ne kadar isabetli olduğunu ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Erbakan, Yeniden Refah’ın hakkıyla meclise girdiğini kaydederek, seçimlerde Cumhur İttifakı’yla beraber hareket etmelerinin ne kadar doğru bir karar olduğunu söyledi.

"MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNİ MİLLETİMİZLE BULUŞTURACAĞIZ"

Yerlerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi, partisinden ve görevinden istifa etti Yerlerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi, partisinden ve görevinden istifa etti

Yerel seçimlerde büyük bir başarı elde edeceklerine işaret eden Erbakan, şunları kaydetti:

“Şimdi ki hedefimiz, 8 ay sonra yapılacak yerel seçimlerde daha da büyük başarı elde etmek ve Milli Görüş’ün o özlenen yerel yönetimler ruhunu, Milli Görüş belediyeciliğini yeniden milletimiz ile buluşturmaktır. Rüşvetin, yolsuzluğun, adam kayırmanın olmadığı, millete hizmetin ibadet aşkıyla yapıldığı belediyecilik. Efsane hizmetlerin belediyeler borca batırılarak değil, tam tersine bir yandan borçlar kapatılarak yapıldığı belediyecilik. Kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olarak değil, hakka hukuka riayet edilerek yapıldığı belediyecilik.”

2028 HEDEFİ: "TÜRKİYE'Yİ MİLLİ GÖRÜŞ İKTİDARIYLA BULUŞTURACAĞIZ"

1989 ve 1994 yıllarındaki yerel seçimlerde Milli Görüş’ün efsane bir belediyecilik hizmetlerinde bulunduğuna dikkati çeken Erbakan, aynı hizmetleri gelecek sene yapılması planlanan yerel seçimlerin ardından da yapacaklarının altını çizerek, “Yerel yönetimler seçimlerine damgamızı vurmak ve milletimizi Milli Görüş belediyeciliği ile yeniden buluşturmaktır. Böylelikle Yeniden Refah Partimizin ciddi bir yükseliş trendinde olduğunu da tüm Türkiye’ye göstermektir. Sonrasında ise, 2028’deki genel seçimlere doğru emin adımlarla ilerlemek ve 2028’de Türkiye’yi yeniden Milli Görüş iktidarı ile buluşturmaktır” ifadelerine yer verdi.

Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan, partisinin Cumhur İttifakı’na katılmasını, FETÖ ve PKK ile ilişkisi olduğu iddia edilen Millet İttifakına, Türkiye’yi teslim etmemek için büyük bir hassasiyet göstermelerinden kaynaklandığını kaydetti.