Tatil için Yunan adalarına tekneyle giden Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı kaza geçirdi. Ali Sabancı yoğun bakıma alınıp entübe edildi. Vuslat Doğan Sabancı'nın da durumunun ağır olduğu belirtildi. 

SABANCI ÇİFTİ ZODYAK BOTLA KAYALIKLARA ÇARPTI

Yatlarıyla Yunanistan'ın Leros Adası açıklarında tatilde olan Ali Sabancı ve Vuslat Doğan Sabancı, akşam yemeği için zodyak botla restorana giderken kayalıklara çarptı. Ağır yaralanan çifti, tesadüfen yakınlarından geçen teknedekiler fark etti. Teknedekilerin kurtardığı Sabancı çifti, adadaki hastaneye kaldırıldı. 

İlk müdahalenin ardından çift, Bodrum'a getirildi. Ali Sabancı, saat 10.15 sıralarında ambulans helikopterle Bodrum'dan İstanbul'a Amerikan Hastanesi'ne getirildi.

ALİ SABANCI VE VUSLAT DOĞAN SABANCI HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Doktorlar, Ali Sabancı'nın durumunun stabil olduğunu, dalağının alındığını, kaza sırasında yüzünden de ağır darbeler aldığını belirtti. Ali Sabancı'nın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilen Vuslat Doğan Sabancı'nın da Amerikan Hastanesi'ne getirileceği öğrenildi.

SABANCI ÇİFTİNİN ÇOCUKLARI YARA ALMADI 

Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu: Beni de onlar gibi öldürmek istediler Yahudi iş insanı Doğan Kasadolu: Beni de onlar gibi öldürmek istediler

Kaza sırasında zodyak botta bulunan Ali ve Vuslat Sabancı'nın çocukları Şevket Emrecan Sabancı ve Kaan Ali Sabancı'nın ise kazadan yara almadan kurtulduğu öğrenildi. 

Yunanistan Ulaştırma Bakanlığı, Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın yağtığı kaza ile ilgili açıklama yaptı. Yunan bakanlığının yaptığı açıklama şöyle:

"25.08.2023 Günü saat 11:00 sularında ulusal haber ajanslarında merkezimizce görülen bir haberin araştırılması neticesinde JRCC PIRE Merkezimizce aranmış;24.08.2023 Günü saat 20:58 sularında ILERYOZ adası civarında bulunan kayalıklara LATIKO isimli Malta Bayraklı motor yata ait zodyak botun kayalıklara çarptığı içerisinde bulunan 6 kişiden 4’nü yaralandığı.Yaralılar içinde Pegasus Hava Yolları sahibi Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı’nın da bulunduğu ve yaralı çiftin ilk müdahalesinin ardından Ali Sabancı’nın Bodruma nakledildiği bilgisi alınmıştır.Sürecin Atina Büyükelçiliği tarafından takip edildiği öğrenilmiş olup Atina Büyükelçiği aranmış Vuslat Doğan Sabancı hanımında deniz yoluyla Bodruma nakledidlmek üzere olduğu bilgisi alınmıştır."

ESAS HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Esas Holding deniz kazasına ilişkin olarak sosyal medyadan açıklama yaptı. Açıklamada "Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir" açıklaması yapıldı.

DOĞAN HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Doğan Holding de Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı'nın kazasıyla ilgili kamuoyu ile bilgi paylaştı. Doğan Holding, sosyal medyadan "Doğan Holding Yönetim Kurulu üyesi Vuslat Doğan Sabancı ve eşi Ali Sabancı, 24 Ağustos 2023 tarihinde tatilleri sırasında bir deniz kazası geçirmiştir. Tedavileri devam etmekte olup, sağlık durumları takip edilmektedir. Gelişmelerle ilgili kamuoyuna bilgi verilecektir. Saygılarımızla Doğan Holding"  diye duyurdu.

İŞTE SABANCI ÇİFTİNİN KİRALADIĞI YAT

Sabancı çifti ve çocukları Latiko yatı ile tatil yapıyordu. Teknede Ali Sabancı, eşi Vuslat Doğan Sabancı, çocukları Şevket Emrecan Sabancı ve Kaan Ali Sabancı bulunuyordu. Sabancı tarafından kiralanan Latiko, 2014 yılında üretildi. Boyu 43.6, genişliği 9.2 metreyi bulan Latiko, 11 misafir ve 5 mürettebat ağırlayabiliyor.