Almanya’da Karlsruhe’deki Helios kliniğinde kalp damar cerrahı olarak görev yapan Metin Çakır, sosyal medya hesabından, ”Bir hekim olarak eşcinselliğin, transseksüelliğin hastalık olduğunu belirtmek isterim” paylaşımında bulunmuştu. Bu paylaşımın ardından Türkiye ve Almanya'daki eşcinsel lobinin işbirlikçileri tarafından organize bir kampanya yürütüldü ve Çakır'ın hastanedeki görevine son verildi. 

EŞCİNSEL LOBİ ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ GİBİ ÇALIŞTI

Organize bir şekilde saldırıya uğrayan ve ifade özgürlüğü kısıtlanan Çakır'a toplumun her kesiminden destek geldi. Yaşanan gelişmenin ardından eşcinsel lobi, eşcinselliğin eleştirilmesine bile tahammülü olmadığı ve eşcinselliğe karşı açıklama yapan herkesi hedef aldığı ortaya çıktı. Karlsruhe LGBTİ adına açıklama yapan Axel Hochrein, LGBT’li bireylere doktorun görev yaptığı Helius Kliniğinden tedavi almamaları yönünde çağrı yaptı. Oluşturulan baskı ortamının ardından Almanya'nın tanınmış Türk Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Metin Çakır'ın görevine son verilmesi rahatsızlığı arttırdı.

HASTANE DOKTORUNA SAHİP ÇIKMADI

Helios Kliniği’nden ise olay ardından “20 yıldır hastanemizde görev yapan doktorumuzun geçici olarak görevinden ayrılmasına karar verdik. Tabip odası ile birlikte durumu yeniden inceleyeceğiz” açıklaması yapılmıştı. Klinik adına açıklamalarda bulunan Silke Bentner, “Her türlü çeşitliliğin yanında ve her türlü dışlanmanın ise karşısında yer alıyoruz. Kliniğimiz LGBTİ örgütlenmeler ile görüşmelerde bulunacak. Doktorumuzun açıklamasının Diyanet İşleri Başkanı tarafından Türkiye’de yapılan açıklamalar ile ilgisi olabilir” demişti.

SAVCILIK VE TABİPLER ODASI 'İFADE ÖZGÜRLĞÜ' DEDİ

Son olarak Dr. Metin Çakır'a, eşcinsellerin açmak istediği dava Karlsruhe Savcılığı'ndan döndü. Savcı, Çakır'ın sözlerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdi ve soruşturmaya gerek görmediğini bildirdi. Baden Württemberg Tabipler Birliği Başkanı Dr. Wolfgang Miller de Çakır'ın paylaşımının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceğini söyledi.

VATANDAŞTAN MAİL KAMPANYASI

Almanya'da Çakır'a destek veren çok sayıda vatandaş ilgili kurumların ('[email protected] ve [email protected]) mail adreslerini paylaşarak, konu hakkındaki rahatsızlıkları iletmesi çağrısında bulundu.

Mail olarak gönderilecek örnek metin:

Sehr geehrte Damen und Herren
 
Wie viele von ihnen mitbekommen haben wurde Dr. Metin Çakır von der Helios Klinik in Karlsruhe gekündigt. Grund dafür ist seine Meinung über Homo- und Transsexuelle Menschen, die er auf Twitter verfasst hat. Dr. Metin Çakır arbeitete für mehr als 20 Jahre für die Helios Klinik Karlsruhe in der Abteilung für Herzchirurgie und führte in seiner Karriere als Chirurg etliche erfolgreiche Operationen durch. Durch seine Seminare und Vorträge hat Dr. Metin Çakır sein Wissen an die Bürger weitergegeben und hat viele Menschen mit seinen Reden belehrt. In Karlsruhe hat sich der Chirurg bei seinen ausländischen Bürgern einen sehr guten Ruf erarbeitet. Deshalb herrscht auch eine Fassungslosigkeit über die Kündigung des erfolgreichen Chirurgen. Da in Deutschland nach Art.5 im Grund Gesetz jeder Mensch das Recht auf das Verfassen der Meinung in Wort, Schrift und Bild um sich frei zu äußern hat, erwartet man eine Zurücksetzung der Kündigung von Dr. Metin Çakır von der Helios Klinik in Karlsruhe.

Vielen Dank im Voraus!
Mit freundlichen Grüßen 
Isim Soyisim

Habervakti