Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu ve Basın Sözcüsü Feyyaz Uçar, siyah beyazlı takımın Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Fatih Karagümrük'ü 3-0 yendiği maçın ardından açıklamalarda bulundu.

"HOCA GELDİĞİNDEN BERİ ÜMRANİYE'DE BİR HEYECAN VAR"

Yeni teknik direktör Fernando Santos'un ilk maçında gelen galibiyeti değerlendiren Feyyaz Uçar, "Bugün bizim için çok önemli bir galibiyet oldu. Son üç maçta içeride kaybetmek büyük takım refleksi değildi. İçerde kazanmak zorundasınız. Hocamıza hoş geldin diyoruz. Ümraniye'de o havayı hissediyoruz. Hoca geldiğinden beri güzel bir heyecan, bir disiplin, sevgi saygı pekişmeye başladı. Gerçek Beşiktaş budur. Bu galibiyeti Fernando hocamıza ve takıma teşekkür ederek taraftarımıza armağan ediyoruz" diye konuştu.

AMİR'İN SAKATLIĞI

Sakatlanarak oyundan çıkan Amir Hadziahmetovic'in durumuna da değinen Uçar, "Amir'in dizinde bir dönme var. Yarın MR'ı çekilecek. İnşallah ciddi bir durumu yoktur ama pozisyon biraz ciddi gibi duruyor." ifadelerini kullandı.

"ABOUBAKAR'IN DURUMUNU BİLMEDEN KONUŞMAK YANLIŞ OLUR"

Siyah beyazlı yönetici, Afrika Uluslar Kupası için bulunduğu Kamerun Milli Takımı'nın idmanında sakatlanan Vincent Aboubakar ile ilgili olarak "Aboubakar'ın sakatlığıyla ilgili ayrıntıları bilmeden konuşamak yanlış olur. Geldiği zaman daha net bir açıklama yapabilirizi" dedi.

"SEMİH'E VERDİĞİMİZ ÖZGÜVENİN KARŞILIĞINI ALIYORUZ"

Semih Kılıçsoy'un performasını da değerlendiren Feyyaz Uçar, "Semih Kılıçsoy son 4 maçta 5 gol atarak müthiş bir başarıya imza atı. Semih'in sözleşmesinin uzatılmasının ve kendisine verdiğimiz özgüvenin karşılığını alıyoruz. Diğer gençlerin kontratı 2026 ve 2027'ye kadar devam ediyor. Semih'le biz genç futbolcular için bir örnekleme yapmış olduk aslında" diye konuştu.

"HOCAMIZ STOPER VE ÖNLİBERO İSTİYOR"

Ara transfer döneminde kadroya yapacakları takiyeler hakkında konuşan Uçar, "Stoperde adaylar var. Hocamız da o mevkiy ve önliberoya ouyncu istiyor. Seçenekleri sunduk kendisine. Mutlaka onun da networku vardır. ortak bir görüşle hamle yapacağız" dedi.

"HOCAMIZ ABOUBAKAR'LA GÖRÜŞECEK"

Santrfor transferinin Abokbakar'ın durumuna bağlı olduğunu vurgulayan siyah beyazlı yönetici "Elimizde iki santrforumuz var, Aboubakar da gelince üç olacak. Hocamız kadro dışı oyuncularla ilgili kendi inisiyatifini kullanacaktır. Aboubakar'la da görüşecektir. Sakatlığıyla ilgili durumuna bakacağız ve ondan bu sezon randıman alabilirmiyiz ona da bakacağız." sözlerini sarf etti.

"FERNANDO SANTOS İKİ LİDER OYUNCU İSTEDİ"

"Hocamızın ilk tespiti bu takıma bir ya da iki lider oyuncu lazım olduğuydu. Öncelikli olarak çalışmalarımız bu yönde olacak. Ondan sonra hocamızın isteklerine de bakacağız." ifadelerini kullanan Uçar, "Yıldız oyuncu transferi olacak mı?" sorusunu ise "Lider oyuncular genelde yıldız oyunculardır" diyerek yanıt verdi.

Ergin Ataman'dan çarpıcı sözler: Beni tehdit ettiler, Ben Türküm bir şey yapamazsınız Ergin Ataman'dan çarpıcı sözler: Beni tehdit ettiler, Ben Türküm bir şey yapamazsınız

"BAZI YABANCILAR GİDECEK" 

Feyyaz Uçar, yabancı oyuncu transferi için takımdaki bazı oyuncularla vedalaşmaları gerektiğini de vurguladı.

RIZA ÇALIMBAY'A YANIT 

Feyyaz Uçar, "Fernando Santos'a kadro dışı oyuncular konusunda verilecek inisiyatif, Rıza Çalımbay'a da verilmiş miydi?" şeklinde gelen soruyu şöyle yanıtladı:

"Rıza Hocamızın bilgisi vardı. İlk kendisine bilgi verildi kadro dışında. Keşke o zaman, "Şunu değil, bunu kadro dışı bırakın ya da buna ihtiyacım var bırakmayın" demiş olsaydı olaylar çok daha farklı gelişecekti. Ben burada uzun süre yöneticilik yapmayacağım. Değişimler olacaklar. Yeni arkadaşlar gelecek. Tekrar yorumculuğu döndüğümde bu süreçte yaşananları söyleyeceğim tek tek. Burada yaşanılan her şeyi bir bir konuşacağım. Mesela diyeceğim ki, "Mustafa Hekimoğlu kadro bu kadar darken, niye genç Milli Takım'a gitti? Mustafa Hekimoğlu'nu Hamit Altıntop'tan kim geri talep etti? Samet Aybaba mı aradı?" Elin, kadron bu kadar darken, sen oyuncularını neden genç Milli Takım'a veriyorsun? Orada Hamit Altıntop'a çok teşekkür ediyoruz. Şöyle bir şey söyledi, "Oyuncunun bir Avrupa maçında oynaması, genç Milli Takım'da oynamasından daha iyi olur" dedi. Biz de kendisine çok teşekkür ediyoruz. Zamanı gelince biz de konuşuruz."

GHEZZAL'IN SÖZLEŞMESİNDEKİ OPSİYON MADDESİ

Uçar, Ghezzal'ın haziran ayında bitecek sözleşmesinde 1 yıllık opsiyon bulunduğu, 20 maçta forma giymesi halinde bu maddenin devreye gireceği iddialarının sorulması üzerine "Oyuncunun da rahatsız olduğunu düşünüyorum. Sözleşmesindeki o noktayı ortadan kaldırsak, hem Ghezzal, hem hocamız hem de biz yönetim olarak rahat ederiz. Gönlümüzden geçen şampiyonluk sezonundaki performansına ulaşması. Sakatlıkları nedeniyle son 2 sezonda bunu gerçekleştiremedi. İyi bir Ghezzal, bizim yıldızımızdır, iyi oyuncumuzdur, güvencemizdir" ifadelerini kullandı.