Güney Kore'de şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında ölenlerin sayısı, kurtarma ekiplerinin Osong kentinin merkezindeki bir yeraltı tünelinde mahsur kalan bir otobüsten altı ceset daha çıkarmasıyla 35'e yükseldi. 10'dan fala kişi ise kayboldu. 

Osong'daki alt geçitte meydana gelen selde otobüste bulunan ölü sayısı ise 7'ye yükseldi. Çok sayıda kişinin tünelde mahsur kaldığına inanıldığı için bu sayının daha da artması bekleniyor.

Almanya'da ormanın ortasına yapılan Tesla fabrikasının genişletilmesi protesto edildi Almanya'da ormanın ortasına yapılan Tesla fabrikasının genişletilmesi protesto edildi

Bununla birilikte aşırı yağışlar nedeniyle, en fazla ölümün yaşandığı güneydoğu eyaleti Kuzey Gyeongsang'da toprak kayması ve ev çökmeleri nedeniyle 17 kişi hayatını kaybederken 9 kişi de kayboldu. 

Yetkililer,, Busan'da bir kişinin daha kayıp olduğunu bildirdi.  Son sağanak yağışlar sonucunda ülke genelinde 13 kişi de yaralandı.

YOLLAR KAPANDI
Şimdiye kadar 13 il ve ilçede 7 binden fazla kişi tahliye edildi. Şiddetli yağışlar, ayrıca 216 yolun da kapanmasına neden oldu.

KTX hızlı trenleri bazı bölümlerde yeniden çalışmaya başlasa da tüm tren operasyonları askıya alındı. Diğer taraftan, ülke genelindeki heyelan uyarıları da en yüksek seviyeye yükseldi. 

Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, hükümetin kayıp insanları kurtarmak için "derhal" çaba göstereceği sözünü verdi.

Komşu Japonya'da ise yerel yetkililer hafta sonu kuzeydoğu Akita Eyaletini vuran şiddetli yağmur nedeniyle bir kişinin öldüğünü ve 2 binden fazla kişinin tahliye edildiğini açıkladı.