Terör örgütü PKK’nın, Irak’ın kuzeyinde Pençe Kilit Operasyonu bölgesindeki üs noktalarımıza sızma girişiminde yaşanan çatışmada 12 askerimizin şehit olması, sonrası bölgeye yoğun bombardıman başladı. 

Güvenlik güçleri, havadan ve karadan terör unsurlarını abluka altına aldı. Terör örgütü PKK'ya ait mağaralar ve kaçış yollarına bombalar yağdırıldı.

ABDİ BATI'YA YALVARDI
Terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, TSK'nın bombalamalarından rahatsız olarak Batıya adeta yalvardı. Sosyal medya hesabından çağrıda bulunan Abdi, 'Uluslararası toplumu Türkiye'ye müdahale etmeye' çağırdı.

"YENİ BİR İMHA POLİTİKASININ BENİMSENDİĞİNE İŞARET EDİYOR"
Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yaptığı sınır ötesi harekatların ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Abdi, “Türk saldırganlığı bugün Kuzey ve Doğu Suriye'deki altyapı ve sivil tesislerin hedef alınmasının genişletilmesiyle tehlikeli bir hal aldı. Sivillerin büyük kayıplara uğramasına neden olan bu tırmanış, yeni bir imha politikasının benimsendiğine işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

"ULUSLARARASI TOPLUMU TÜRKİYE'YE MÜDAHALE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ"
“Türkiye'yi kendi iç sorunlarına odaklanmaya ve bunları sınırları içinde çözmeye çağırıyoruz” diyen Mazlum Abdi açıklamasının devamında uluslararası topluma da skandal bir çağrıda bulundu. 

Adıyaman'da bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit Adıyaman'da bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit

Abdi, “Halkımızın haklarını ve güvenliğini savunma taahhüdüyle, uluslararası toplumu Türkiye'yi caydırmak ve bölgede istikrarı korumak için müdahale etmeye çağırıyoruz." dedi.

"SESSİZLİK ENDİŞE VERİCİ"
Terörist Abdi, "Uluslararası toplumun ve insan hakları örgütlerinin sessizliği endişe verici bir sinyaldir. Durumun ağırlaşmasını ve büyük bir savaşın çıkmasını önlemek için Küresel Koalisyon ile anlaşmalara güveniyoruz” ifadelerini kullandı.