Hamas Sözcüsü Usame Hamdan yeni bir ateşkes iddiaları üzerine ilk kez konuştu ve “Anlaşma sorunuza gelirsek, bir anlaşma yok. Sorduğunuz İsrail inatçılığı açıktır ve Netanyahu ile hükümet üyeleri tarafından açıkça dile getirilmiştir, bu bir sır değildir” ifadelerini kullandı.

Paris'teki görüşmenin ardından teklifler değerlendirilse de Hamdan, İsrail’in önerilerinin değerlendirilmeyeceğini söyleyerek “Paris Anlaşması için taleplerimiz açık ve net. İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi, Gazze Şeridi'nde 17 yıldır devam eden ablukanın sona ermesi, yerinden edilenler için barınak sağlanması, halkımızın kendi kaderini tayin hakkının uluslararası alanda tanınması ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, tam egemen devletin kurulması” sözlerini kullandı.

Hamas'ın Paris dörtlüsü toplantısındaki taleplerine uyulmasını istediğini kaydetti. Ancak İsrail’in taleplere uymadığı için bir ateşkesin olmadığını söyledi ve “Şu anda önceliğimiz Gazze ve Filistin halkının yaşam mücadelesi. Bugünkü önceliklerimiz, Gazze Şeridi'ndeki halkımızın ve kararlı halkımızın acılarını hafifletmek için kapsamlı ve eksiksiz bir şekilde saldırının durdurulması” dedi.

Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Kuruluşu’nda Hamas’ı destekledikleri iddiasıyla açığa alınan çalışanlar hakkında konuştu ve “Bunlar asılsız iddialar, lütfen çalışmaya devam edin. Yanıltıcı ve temelsiz Siyonist iddialar nedeniyle bazı ülkelerin Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Kuruluşu’na sağladığı fonları askıya alması, sorumsuz bir adımdır. Bu ülkelerin halkımızın üzerindeki ilmiği sıkılaştırma ve toplu olarak cezalandırma politikasına aktif katılımıdır” ifadelerini kullandı.