İstanbul'un Cihangir semtinde bir kafede çekilen görüntülerde Speed Dating (hızlı flört) etkinliklerinin yapıldığı ortaya çıktı. Tepki çeken Sueno Cihangir adlı mekan kapatıldı. 

İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı

Söz konusu görüntülerde, buluşmaya gelenler için kafede sunum yapan kadının çiftlere nasıl tanışacaklarını anlattığı yer aldı. Hızla yayılan görüntüler tepkileri beraberinde getirdi. Speed Dating buluşmasının yapıldığı kafenin zabıta ekipleri tarafından kapatıldığı görüldü.

ÜCRETLİ FLÖRT DEĞİŞTİRME ETKİNLİĞİ

Mekanda çalıştığı anlaşılan kadın "Kadınlar sabit kalıyor erkekler her 15 dakikada bir yer değiştiriyor" ifadelerini kullandı. Söz konusu skandal için bir de Instagram hesabının açıldığı görüldü. Hesapta 'özel biletli etkinliktir' notu düşüldü ve ücret alındığı ortaya çıktı.

SPEED DATİNG NE DEMEK?

Yakalarında numaralar, önlerinde ‘Aşk/Arkadaşlık/Hayır’ seçeneklerinin bulunduğu kağıtlar vardır. Dört dakika boyunca sohbet ederler; karşılarındaki insandan dört dakikada aldıkları intibaya ve enerjiye göre –gizlice- seçeneklerden birini işaretlerler. Sonra ding dang dong! Zil çalar... Kadınların masası sabittir, erkekler yer değiştirir; yeni bir insanla tanışırsınız. Gecenin sonunda kağıtlar organizatörlerde toplanır. Karşılıklı olarak aşk-aşk ya da arkadaşlık-arkadaşlık seçeneğini işaretlemiş olanların iletişim bilgileri 24 saat sonra taraflara iletilir. Böylece isterlerse bir daha görüşebilirler