29 Aralık günü oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa müsabakası öncesi, Suudi yönetiminin aldığı kararla 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtüne izin verilmeyeceği öne sürülmüştü.

İki kulüp yetkilileri, milli hassasiyetlerden ödün vermeyeceklerini söyleyerek, Suudilerin kararından dönmemesi halinde maça çıkmama kararı alacaklarını bildirmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu'da Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçının, organizasyondaki 'bazı aksaklıklar nedeniyle' ileri bir tarihe ertelediğini duyurmuştu. 

''ABESLE İŞTİGAL OLARAK GÖRÜYORUM''

Galatasaray nefes kesen maçta hata yapmadı, Adana Demirspor'u 3 golle geçti Galatasaray nefes kesen maçta hata yapmadı, Adana Demirspor'u 3 golle geçti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Süper Kupa finalinden saatler önce yaptığı açıklamada, Suudi yetkililerin Atatürk konusundaki taleplerini reddettiğini ve bu nedenle maça çıkmayacaklarını ilan etmişti. Koç, konuya ilişkin, "Fenerbahçe'nin duruşu, cumhuriyet ilkelerine sahip çıkışı, Atamız konusundaki duruşu, söylemi, eylemi bir maç buraya geldik diye sorgulanacaksa bunu pek samimi bulmuyorum ve abesle iştigal olarak görüyorum." demişti.

Milli değerlere hassas olan aynı Ali Koç, daha bir yıl önce, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ekibi AEK Larnaca deplasmanında stada Türk ve KKTC bayrağı sokmayacağına dair protokol imzalatmıştı.

''TÜRK BAYRAĞINA SANSÜR KOYMUŞ ATATÜRKÇÜYÜM DİYE GEÇİNİYOR''

AK Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, katıldığı bir televizyon programında olaya ilişkin şu ifadeleri kullandı: ''Bir takımımız Larnaka'da maça gitmiş, protokol imzalamış. 5. maddesini okudum utanç verici bir madde. Bugün Atatürkçüyüm diyerek insanları dolduran, kışkırtan, buradan beslenenler için utanç verici bir nokta. 5. maddede ne diyor biliyor musunuz? Türk bayrakları ve KKTC bayrakları sallanmayacak, olmayacak diyor. Türk bayrağına sansür koymuş Atatürkçüyüm diye geçiniyor. Nasıl oluyor bu? Türk bayrağı Atatürk'ün bayrağı değil mi?''