İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırıları hız kesmeden devam ederken Filistin'e destek olmak amacıyla Kızıldeniz'deki gemi ticaretine engel olan Husilerden çarpıcı bir açıklama geldi.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, hem Gazze'ye destek hem de ABD ile İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık Aden Körfezi ve Babu'l Mendeb Boğazı'nda ABD savaş gemileriyle çatışmalara girdiklerini öne sürdü.

ABD'YE AİT SAVAŞ GEMİSİ FÜZELERLE VURULDU
Bölgede ticari gemileri koruyan ABD savaş gemileriyle çıkan çatışmaların 2 saatten fazla sürdüğünü aktaran Seri, "ABD savaş gemilerinden birini vurduk ve 2 ticari gemiyi de geri dönmeye mecbur bıraktık." ifadelerini kullandı.

Saldırıları balistik füzelerle gerçekleştirdiklerine işaret eden Seri, ABD savaş gemilerinin karşı koyma girişimlerine rağmen bazı füzelerin hedeflerine ulaştığını iddia etti.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'e tepki: Sen bir savaş suçlususun AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'e tepki: Sen bir savaş suçlususun

Seri, Kızıldeniz'deki saldırılarını sürdüreceklerini belirtti.

NE OLMUŞTU?
Yemen'deki İran destekli Husiler, Filistin'e destek olmak amacıyla başta İsrail olmak üzere Kızıldeniz'deki tüm gemilere saldıracağını açıklamıştı.

Kızıldeniz'de artan Husi tehdidi sonrası ABD ve İngiltere 12 Ocak Cuma gecesi Orta Doğu'daki tüm güçleriyle Yemen'in başkenti Sana'ya kara, deniz ve havadan yoğun bombardıman altına almıştı.