Sunak, dört günlük etkinlik boyunca üst düzey Tory yetkililerinin düzenlediği transgenderizm (cinsiyet değişimi) hakkındaki mesafeli yaklaşımını da açıklamasına ekledi.

Sunak, “İnsanların istedikleri her cinsiyette olabileceklerine inandırılmamalıyız. Yapamazlar. Bir erkek bir erkektir ve bir kadın bir kadındır. Ve bu sadece sağduyu," dedi.

Sunak'ın etkinliğin dünkü kapanış konuşmasında söylediği sözler seyirciler tarafından yoğun alkışlarla karşılandı.

İngiltere'de 13 yıldır iktidarda olan Muhafazakarlar, önümüzdeki yıl sandıkta zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya kalması bekleniyor.

Financial Times Salı günü, hükümet kaynaklarına ve Manchester'daki konferans sırasında yapılan konuşmalara atıfta bulunarak, transeksüel haklarına yönelik tutumlarını İşçi Partisi'ninkiyle karşılaştırarak seçim kampanyası stratejisi olarak seçildiğini ileri sürdü.

İçişleri Bakanı Suella Braverman, muhalefetin Britanya'yı "uyandırmaya" çalıştığını iddia ederek, "cinsiyet ideolojisi, beyaz ayrıcalığı ve İngiliz karşıtı tarih" de dahil olmak üzere "oldukça tartışmalı fikirlerin" ülkeye dayatıldığı uyarısında bulundu.

Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim

İşçi Partisi liderine atıfta bulunan Braverman, "İngiliz halkı, Rishi Sunak'la uyanmayı durdurmak mı, yoksa Keir'in diz çöktüğü Starmer'la isyan çıkmasına izin vermek mi istediğine karar verecek" dedi.