Siyonist rejimimin sözde UIusal Güvenlik Konseyi Hanegbi, Hamas ile esir takası konusunda şu anda bir anlaşma olmadığını belirtti.

Hanegbi, düzenlediği basın toplantısında, Gazze’de ateşkes ilan edilmesi karşılığında Hamas’ın elindeki esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Çok sayıda haber görüyorum, bu aşamada müzakere sürecinin parçası olan konuların hiçbirinde anlaşma sağlanamadı." dedi.

Siyonist yetkili, Hamas'ın çok sayıda esiri serbest bırakması karşılığında, yalnızca çok sınırlı ve kısa bir ateşkesi kabul edeceklerini söyleyerek, "Ancak o zaman ateşkesi kabul edeceğiz ve bu çok sınırlı ve kısa olacak. Çünkü ardından savaşa ilişkin hedeflerimizde ilerlemeyi devam ettireceğiz." diye konuştu.

Esirlerin serbest bırakılmasının ancak Hamas'ın kendisini sıkışmış ve baskı altında hissetmesi durumunda gerçekleşeceğine inandıklarını savunan Hanegbi, "Savaşın 42. günündeyiz ve İsrail ordusuna ilerlemesini bir dakika bile durdurma emri vermedik." ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan "Refah'a saldırıların devam edeceği" mesajı İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan "Refah'a saldırıların devam edeceği" mesajı

"Az sayıda rehine için ateşkesi kabul etmeyeceğiz"
Hanegbi, Gazze'de 240’a yakın rehine varken az sayıda rehine için geçici ateşkesi kabul etmeyeceklerini vurgulayarak, bu konuda taviz vermeyeceklerini söyledi.

İsrail hükümetine bağlı savaş kabinesi tarafından Gazze’de belirlenen tüm hedeflere ulaşıldığını iddia eden Hanegbi, “Bu sadece başlangıç.” dedi. Hanegbi, "Hamas'ın ve Filistin İslami Cihad Hareketi'nin tüm askeri ve liderlik yetenekleri ortadan kaldırılıncaya kadar durmayacağız." diyerek sözlerini tamamladı.