Levy, İsrail halkının ciddi bir biçimde değiştiğini ve şiddet yanlısı bir noktaya geldiğini aktararak, "Kendimi hiç bu kadar yalnız hissetmemiştim." diye konuştu.

Levy, İsrail kamuoyunda Filistinlilerin "insanlık dışı" kabul edildiğini ve "şeytanlaştırıldığını" kaydederek, "İsrailliler, Filistinlileri o kadar insan dışı görüyor ki kendilerini Filistinlilerin yerine koyamıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Filistinlilerin gösterdiği tepkinin anlaşılamadığına dikkati çeken Levy, "Biz hep merak ediyoruz, nasıl oluyor da bizden nefret ediyorlar? Neden canavarlaşıyorlar? Neden böyle şiddet dolular? İşte cevabı." diyerek İsrail saldırılarını işaret etti.

"FİLİSTİNLİLER ONURLU VE EŞİT BİR HAYAT İSTİYOR"

Levy, Filistinlilerin "çok hoşgörülü" olduğunu vurgulayarak, "Benim toplum kesimleriyle yaptığım görüşmeden anladığım kadarıyla, hala onurlu ve eşit bir şekilde birlikte yaşamak istiyorlar." diye konuştu.

İSRAİL MEDYASINDA SANSÜR

"İsrail medyası, tarihinin en kara günlerini yaşıyor." diyen Levy, İsrail medyasının Gazze'de olup bitenleri göstermediğini belirtti.

Levy, "Haaretz hariç tüm basın, adeta bir araya gelip karar almışçasına Gazze ile ilgili haber yapmıyor. İsrail kanalları 7 gün 24 saat savaşla ilgili yayın yapıyor. Ama Gazze'yi görmüyorsunuz, eğer görürseniz sadece oradaki askerleri görüyorsunuz." dedi.

Levy, "Niye böyle yapıyorlar? Kimse onlara bunu yapmasını söylemedi. Tam olarak nedeni, seyircilerin bunları görmek ve okuyucuların bunları okumak istememesi. Eğer gerçekle yüzleşmek istemiyorsanız, o halde gerçeklikten kopuksunuz. İsrailliler, Gazze'de yaşananları umursaması soru bile değil. Çünkü, bir inkar içerisindeler." şeklinde konuştu.

İsrail halkının Gazze'deki Filistinlilerin "çoğunun ölmeyi hak ettiğini" düşündüğünü aktaran Levy, "dedi.

İSRAİL'İN GİZLİ HAYALİ

İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'deki işgalinde Filistinlilerin topraklarından ayrılma planının "başarısız olduğunu" kaydeden Levy, "Bu Filistinlilerin toprakları. Topraklarına İsrailli Yahudilerden yüz kat daha bağlılar ve çok daha az göç ediyorlar. Ve bu değişmeyecek. Büyük bir savaş onları yerinden edebilir, ama gidecek yerleri yok. Bu ister İsrail'in planı ya da hayali olsun başarısızlığa uğrayacak" dedi.

Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'Filistin bayrağı' yasaklandı! Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'Filistin bayrağı' yasaklandı!

Levy, "Anahtar, uluslararası toplumda. İsrail, kendi kendisine değişmez. İsrail kamuoyu şu anda giderek daha fazla sağa doğru kayıyor. İsrailliler, işgaller nedeniyle bedel ödemediği, cezalandırılmadığı veya sorumlu tutulmadığı takdirde hiçbir şey değişmez." yorumunda bulundu.

"İsrail cezaevlerindeki Filistinliler, Gazze'deki rehinelerden daha kötü durumda." diyen Levy, "Birleşmiş Milletlerin liderlik ettiği uluslararası toplum kınamaya gelince çok aktif, ama harekete geçme konusunda çok pasif." ifadelerini kullandı.

Levy, "Bu savaşla İsrail, elinde son kalan insani değerlerini yok ediyor. İsrail'de son kalan insaniyet, empati ve Filistinlilerin fedakarlığı gibi insani hasletler, savaş sayesinde gitmiş olacak." dedi.