İYİ Parti'nin Ekrem İmamoğlu'nun karşısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'ü çıkarmaya hazırlandığı iddia edildi. Bu iddiaya Prof. Dr. Naci Görür'den yanıt geldi. Görür, "Teklifler gelip geçiyor. Ben siyaset üstü bir bilim adamıyım. Asla istemem" dedi.

Duvar'ın haberine göre, Naci Görür, "Eğer siyasete girersem polemik insanı olurum" diyerek olası bir teklifi de kabul etmeyeceğini söyledi.

Naci Görür şöyle konuştu:

"Ben bilim adamıyım. Siyaset üstü kalmak zorundayım. Benim istediğim, sesimin herkese ulaşması. Eğer siyasete girersem, polemik insan olurum. Bir partinin kitlesine ulaşırım. Biz insanları göçük altında o partili, bu partili diye çıkarmıyoruz. Hangi parti ihtiyaç duyarsa bilimsel olarak hizmete hazırız. Ancak siyasetle olmaz."

"ASLA SİYASET DÜŞÜNMÜYORUM"

AK Parti'de değişim: 2K formülü AK Parti'de değişim: 2K formülü

'Teklif gelse kabul eder misiniz' sorusuna Naci Görür, "Teklifler gelip gidiyor. Seviyorlar. Ancak asla siyaset düşünmüyorum. Siyasete girersem, deprem konusuna verdiğim bunca yılım biter. İnsanlar bilimsel olarak hizmet etmek istiyorum. Ben bir partiye girersem, sadece o partinin tabanına konuşurum" yanıtını verdi.