ABD, Irak Meclisi'nin eş cinsel ilişkileri suç kapsamına alan tasarıyı onaylamasına tepki gösterdi ABD, Irak Meclisi'nin eş cinsel ilişkileri suç kapsamına alan tasarıyı onaylamasına tepki gösterdi

Yerel basına yansıyan haberlere göre, Nairobi'nin 374 kilometre kuzeybatısında bulunan Aziz Theresa'nın Eregi Kız Lisesi'nde 95 öğrenci rahatsızlandı.

Öğrenciler, nedeni henüz belirlenemeyen hastalık nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Bölge eğitim yetkilisi Bonface Okoth, yaptığı basın açıklamasında, hastalık nedeniyle 95 öğrencinin bacaklarının felç olduğunu ve çoğunun yürüyemez hale getirdiğini belirtti.

Okoth, öğrencilerin tıbbi müdahale için hastaneye kaldırıldığını söyledi.

HASTALIĞIN SEBEBİ ARAŞTIRILIYOR

Olaydan sonra okul yöneticileri ile Eğitim Bakanlığı yetkilileri arasında yapılan toplantının ardından okul süresiz kapatıldı.

Okul yetkilileri, hastalığa neyin neden olduğunun araştırılmasından ve gerekli önlemlerin alınmasından sonra öğrencilerin okula devam edebileceğini açıkladı.

Hastalığın belirlenmesi için öğrencilerden kan örnekleri alındığını belirten hastane yetkilileri, kan örneklerinin Kenya Tıbbi Araştırma Enstitüsü (KEMRI) laboratuvarlarına gönderildiğini söyledi.

TEŞHİS KONULAMADI

The Daily Nation gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanı Susan Nakhumicha, öğrencilere şimdiye dek yapılan 5 testte hiçbir bulguya rastlayamadıklarını ve daha fazla inceleme için ek örneklerin başkent Nairobi'deki tesislere gönderildiğini ifade etti.

Öte yandan, sosyal medyaya yansıyan görüntülerde felç ve titreme gibi rahatsızlıklarının olduğu görülen öğrencilerin okuduğu Eregi Kız Lisesi'nde eğitimin sürdürülmesi tartışmalara yol açtı.

Çoğu veli çocuklarını okuldan alırken, bakanlık yetkilileri ise eğitimin devam etmesini istedi.

Anne ve babaların hastanedeki endişeli bekleyişleri sürerken, bazı uzmanlar rahatsızlığın öğrencilerin vücudundaki elektrolit seviyesindeki dengesizlikten kaynaklanmış olabileceği yorumunu yaptı.