Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 4 Kasım'da yapılan kurultayında genel başkanlık seçimini Özgür Özel'e kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gecesi çok merak edilen 'çekilme' tartışmalarıyla ilgili ilk kez konuştu.

İlk turu geride tamamlandıktan sonra ikinci tur oylamasına girmeyeceği öne sürülen ancak ikinci turda da oy kullanıp yarışa devam eden Kılıçdaroğlu, yaşananların perde arkasını anlattı.

Sözcü Gazetesi'ne konuşan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk tur oylaması sonunda Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşme sırasında İBB Başkanı'na yakınlığıyla bilinen hesaptan yapılan paylaşımın kendisini rahatsız ettiğini belirtti. Konuşulanların anında dışarı sızdırıldığını ve sanki talimat alıyormuş gibi bir algı oluşturulduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "İkinci tura katılmama yönünde bir kararım vardı ancak o paylaşım beni çok rahatsız etti" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

MHP'li isim açıkladı! Bahçeli'nin 'Ferdi Tayfur' göndermesinin adresi neresi? MHP'li isim açıkladı! Bahçeli'nin 'Ferdi Tayfur' göndermesinin adresi neresi?

"SOSYAL MEDYADAKİ O PAYLAŞIM ÇOK AĞIRIMA GİTTİ"

Evet, ikinci tura katılmama yönünde bir kararım oldu. Divan Başkanı olan Ekrem İmamoğlu ile bu konuyu bir odada görüştük. ‘Özgür Beyi de çağırsın, ben elini de kaldırayım' dedim. Fakat daha genel kurul salonuna gitmeden 'ekremedit' diye bir twitter hesabı var galiba. O hesapta farklı bir dille sanki bunu bir talimatla yapıyormuşum gibi tweet atıldı. Bu hesabın Ekrem Bey'e yakın olduğu söylendi. Bu tweet çok ağırıma gitti.

Yani kardeşim ben daha geliyorum konuşacağım, ağızımızdan çıkan şey anında sosyal medyada ve sanki bunu bir talimatla yerine getiriyormuşum gibi bir söylem. Bu beni çok rahatsız etti. Sonra gittim oraya, tabii bunu diğer arkadaşlar da okumuşlar. Orada ‘Gitmeyin, adaylıktan vazgeçmeyin' diye bağıranlar oldu.

KURULTAYDAKİ 'ÇEKİLME' BASKISI

"Orada biri 'Adaylıktan çekilirsen ben de, çocuklarım da hakkımızı helal etmiyoruz' dedi. Öyle deyince de tabii akan sular duruyor yani. Bir insanın hakkını helal etmemesi gibi bir tabloyla karşılaşmak istemem. O kişinin sonra depremzede muhtar olduğunu öğrendim. O muhtarın isteği üzerine böyle bir gelişme oldu. İki şey üst üste geldi. O tweet ve bir de ‘Ben hakkımı helal etmem' diyen muhtar."