İstanbul'un Anadolu Yakası'nı dünyaya bağlayan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın tamamlanan 2. pisti hizmete girdi. Sabiha Gökçen'i yıl sonunda 37, birkaç yıl içerisinde de 40 milyon yolcu hedefine ulaştıracak yeni pistin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

CHP İstanbul İl Başkanlığına Özgür Çelik seçildi CHP İstanbul İl Başkanlığına Özgür Çelik seçildi

Kılıçdaroğlu'nun sözleri yeniden dolaşımda

Türkiye için stratejik öneme sahip bu adımdan sonra ise eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yıllardır unutulmayan görüntüleri yeniden dolaşıma girdi.

Açılış programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kılıçdaroğlu'nun sözlerini hatırlatarak "Uçak bile inmiyor dediği havalimanımız bu sene sonunda 37 milyon yolcu ağırlayacak." sözleriyle geçmişteki bu olaya tepki gösterdi.

"Tuz Golü'ne alabalık tesisi yapmaya benzer"

Kariyerini hükümetin her eserine bir kulp takarak kötülemeye adayan CHP'nin eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

Sabiha Gökçen Havaalanı.. Uçak iniyor mu? Hayır. Kaç milyon dolara mal oldu? Peki uçağın inmediği yere havalimanı yapan başka ülke gördünüz mü siz? Bu neye benzer arkadaşlar biliyor musunuz? Tuz Golü'ne alabalık tesisi yapmaya benzer.