14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sonrası Millet İttifakı'nın kurultay kararı alan iki partisi CHP ve İYİ Parti'de sular durulmuyor.

Meclis, mesaisine 'yeni anayasa' ile başlayacak Meclis, mesaisine 'yeni anayasa' ile başlayacak

İYİ Parti, içinde ittifakın oy oranına olumsuz etki ettiği gerekçesiyle ittifakı eleştiren bir hayli isim olduğu öğrenilmişti. Seçim dönemindeki politikaları nedeniyle eleştirilen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Kurultay'da tabanın sesine kulak vermesi, Millet İttifakı ve CHP ile yolları ayırması bekleniyor.

PARTİ VE SEÇMEN TEPKİLİ

Gazeteci Abdülkadir Selvi, Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünkü köşe yazısında hafta sonu yapılacak İYİ Parti kurultayıyla ilgili önemli detaylara yer verdi.

Selvi, İYİ Parti seçmeninin Kandil ve HDP'nin olduğu koalisyonda yer alınmasından dolayı rahatsızlık duyduğunu dile getirdi.

Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı:

Hafta sonu İYİ Parti'nin kurultayı var. Meral Akşener'in seçilmesinde sorun yok. Akşener rakipsiz. Ancak nasıl bir liste çıkaracağı ve ne tür mesajlar vereceği önemli. Meral Akşener'in konuşması ilk kez Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bu kadar dikkatle takip edilecek. Çünkü Kılıçdaroğlu, Akşener'in Millet İttifakı bitmiştir, CHP ile işbirliği yapmayacağım demesinden korkuyor. Ama o yönde bir mesaj aldığı için Ümit Özdağ ile konuşuyor. 6'lı değil 16'lı masa kuracağım diyor. Tüm bunlar Meral Akşener'e yönelik mesajlar. Sana mecbur değilim, alternatifin var diyor.

FATURA ÖDEMEK İSTEMİYOR

Meral Akşener ise yaşanan seçim yenilgisindeki faturasını ödemek istemiyor. Ama İYİ Parti seçmeni Kandil'in, HDP'nin olduğu ittifakta neden yer aldık, kumar masası diye kalkıp tekrar neden oturduk, cumhurbaşkanı adayı çıkarmayıp Kılıçdaroğlu'nu neden destekledik diye soruyor. Akşener'in bu sorulara vereceği tatmin edici bir cevabı yok.

CHP İLE YOLLARI AYIRIYOR

O nedenle Akşener'in kurultay konuşmasında, "Millet ittifakı bir seçim ittifakıydı. Seçimle birlikte Millet İttifakı bitmiştir. Millet İttifakı'nda yer aldığımız süre zarfında yaptığımız itirazlar dikkate alınmadığı için, 6'lı Masa cumhurbaşkanı adayı belirleme masasına dönüştüğü için kazanabileceğimiz seçimi kaybetmemize neden olmuştur. O nedenle parti olarak yolumuza tek başımıza devam edeceğiz. CHP ile yol yürümek isteyenler benim yanımda olmayacak" demesi bekleniyor.