İzmir-İstanbul otoyolunda eşine ait Maserati otomobille giderken trafikte tartıştığı avukat Fatih Uzun’un ayağını kırmakla suçlanan polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül hayatını kaybetti.

Muğla’nın Ortaca ilçesinin Gökbel Mahallesi’ndeki ormanda park halindeki araçta direksiyona yatar vaziyette bir kişi olduğunu gören çevredekiler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Jandarma görevlilerince tabancayla başına ateş ederek yaşamına son verdiği sanılan kişinin 3 çocuk babası polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül, olduğu belirlendi. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Üçgül’ün cenazesi otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR 

Hüseyin Tayfun Üçgül’ün cenazesi Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı’nın incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 3 çocuk babası Üçgül’ün kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi işleminin ardından kesinlik kazanacak. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

AVUKATLA TRAFİKTE TARTIŞMIŞTI

Manisa Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, 22 Nisan 2023 günü saat 17.30 sıralarında İzmir-İstanbul otobanında trafikte tartışma meydana gelmişti. Tartışma, 34 BJC 892 plakalı otomobilin sürücüsü avukat Fatih Uzun ile 48 TC 377 plakalı aracın sürücüsü Hüseyin Tayfun Üçgül arasında çıkmıştı.

Birbirlerine küfür eden taraflar, araçlarını yol kenarına çekerek tartışmayı sürdürmüştü. Fatih Uzun’un, Üçgül’e yumruk salladığı ancak isabet etmediği, Üçgül’ün ise Fatih Uzun’un dizine tekmeyle vurup yaraladığı, ardından da “Kimin kim olduğunu bilemezsin” dediği belirtilmişti.

Fatih Uzun’un ise “Senin plakan TC, bütün Cumhuriyet savcıları ve mafyalar benim elimde, bu yere düşmenin hesabını sana soracağım, bu iş burada bitmedi” diyerek tehdit ettiğine yer verilen iddianamede bu olaya tarafların eşlerinin de şahit olduğu aktarılmıştı.

Fatih Uzun’un bacağının kırıldığı, olayla ilgili kamu davası açılmasına yeterli şüphe olduğu, Hüseyin Tayfun Üçgül’ün ‘alenen hakaret’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından yargılanması gerektiği iddianamede belirtilmişti. Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis olan Üçgül hakkında 6 yıl 10 ay hapis istenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretini erteledi Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretini erteledi

POLİSİN MAL VARLIĞI İNCELEMEYE ALINMIŞTI

Olayın ardından polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilerek, idari soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında polis Üçgül’ün görev yeri değiştirilmişti. Üçgül, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi’nden daha pasif bir birime alınmıştı. Müfettiş, hem otoyolda gerçekleşen olayı hem de polisin mal varlığını incelemeye almıştı. Soruşturmanın sonucuna göre polis memuru Üçgül hakkında işlem yapılacaktı.