Boyun damarlarında yaşanan tıkanıklık sonucu araç sürerken kaza geçiren ve ardından da hastanede tedavi altına alınan televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca dün gece hayatını kaybetti. Uca’nın vasiyeti de ortaya çıktı. Uca geçen yıl verdiği bir röportajda cenaze töreni istemediğini ve yakılarak küllerinin boğaza serpilmesini istediği görüldü.

Röportajda ölümden korkmadığını ve güzel öleceğini düşündüğünü belirten Uca, "Yakılarak ölüp küllerimin de İstanbul Boğazı'ndan serpilmesini isterdim" diyor. Geçen yıl Gökay Kalaycıoğlu'yla yaptığı ve vasiyetini açıkladığı röportaj gündem oldu.

Uğur Dündar'ın kızı olduğu iddia edilen kişi ortaya çıktı Uğur Dündar'ın kızı olduğu iddia edilen kişi ortaya çıktı

“Ölümden de korkmuyorum”

"Yalnızlık korkun var mı?" sorusu üzerine Metin Uca, "60 yaşındayım ve yalnızım. Aman bana bir şey olursa diye bir kadınla birlikte olma taraftarı değilim. Bu o kadına haksızlık olur. Kendi adıma yetmeye çalışıyorum. Ölümden de korkmuyorum. Güzel öleceğimi düşünüyorum" demişti.

“Hatırlanmak istemiyorum”

Hatırlanmak istemediğini kaydeden Uca, "Burası özgür bir ülke olsa yakılarak ölmek isteyenlere de saygı duyulurdu. Ama ne yazık ki böyle bir şansımız yok. Yakılarak ölmek ve küllerimin de İstanbul boğazından serpilmesini istiyorum. Ne yazık ki böyle bir şansım yok. İki yüzlü cenaze törenlerini istemediğim için yakılarak ölmeyi çok istiyorum. Umarım dostlarım ve bu konuda bıraktığım vasiyet çerçevesinde bunu yaparlar. Tören istemiyorum çünkü. Hatırlanmak istemiyorum" ifadelerini kullanmış.