Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türkiye kıyılarına yakın Meis, Karaada ve Çamlıada adalarını ziyaret etti.

Miçotakis'in provokasyon dolu ziyaretleri sıcaklığını korurken Türkiye'nin Ege kıyılarındaki askeri yapılanmasında dikkat çeken bir değişiklik yaşandı.

SİSAM ADASI'NIN HEMEN KARŞISINDA
Tunceli'nin Hozat ilçesindeki 51. Komando Tugayı, Aydın'ın Söke ilçesine konuşlandırıldı. Ege kıyılarına taşınan tugayın yeni konuşlanma noktası, Sisam Adası'nın hemen karşısında bulunuyor.

KOMANDOLAR MİÇOTAKİS'İ KORKUTTU: TANSİYON DÜŞSÜN
Provokasyona karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu cevabı sonrası Miçotakis yumuşama sinyali verdi.

"Türkiye ile komşuyuz" diyen Miçotakis, bu durumun asla değişmeyeceğini ifade ederek Türkiye ile iyi ilişkiler içinde olmayı hedeflediklerini söyledi.

İsrail'de asker krizi: Terhis ve izinler iptal edildi
İsrail'de asker krizi: Terhis ve izinler iptal edildi
İçeriği Görüntüle

'COĞRAFYA DEĞİŞMEZ VE KAÇINILMAZ BİR GERÇEK'
Yaptığı açıklamasında coğrafyanın değişmez ve kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ve her iki ülkenin ilişkilerinin de her zaman bu gerçeklik temelinde şekillenmesi gerektiğini söyleyen Miçotakis, "Atina Bildirgesi'nin aslında, geçici gerilimlerin yaşanabileceği durumlarda dahi iletişim kurmamızı sağlayan ve böylece tansiyonun düşürülmesi gerektiğinde her zaman açık iletişim kanallarının bulunmasına olanak tanıyan, düzenli bir diyalog çerçevesinden ibaret olduğunu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.