Mısır'ın Hurgada kentinde Dream Beach'te tatil yapan Vladimir Popov isimli 23 yaşındaki Rus gence köpekbalığı saldırdı. Halk plajında denize giren turist, kıyıdan uzak bir noktada uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıdan kurtulmaya çalışan Rus kurban, çevredekilerden çığlık atarak yardım isterken, kimsenin gence yardım etmediği görüldü. 

Saldırıdan hemen sonra olay yerine gelen bir dalgıç, yakındaki bir otelden bir cankurtaran tarafından alarm verilmesi üzerine insanların yardıma koştuğunu, ancak kendisine zamanında ulaşamadığını söyledi.

"BABA" DİYE BAĞIRDI
Videoda, köpekbalığının ona saldırmadan önce etrafından dolaşırken genç adamın çaresizce "Baba, baba" diye bağırdığını görülüyor.

Medvedev: Batı, Zelenskiy'i ortada kaldırmaya karar verdi Medvedev: Batı, Zelenskiy'i ortada kaldırmaya karar verdi

KÖPEKBALIĞI YAKALANDI
Saldırının ardından güvenlik güçleri köpekbalığını yakalarken, Popov'un cansız bedeni ise sudan çıkardı. Saldırı anı kıyıda bulunanlar tarafından anbean kayıt altına alındı.

RUS KONSOLOSLUĞU SALDIRIYI TEYİT ETTİ
Rusya'nın Hurgada Konsolosluğu tarafından yapılan açıklamada, "Hurgada'da bulunan Rus vatandaşlarının dikkatine. 8 Haziran'da, Hurgada (Dream Beach'te) bir Rus, köpekbalığı saldırısında öldü. Hurgada'daki Rus konsolosluğu, Rus vatandaşının ailesine ve yakınlarına taziyelerini sunuyor" ifadeleri kullandı. Rus turistlerin denize girdiklerinde dikkatli olmaları istendi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Saldırının olduğu plaj ise güvenlik gerekçesiyle kapatılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mısır Çevre Bakanlığı, Facebook'ta yayınladığı bir açıklamada, bir plaja giden kişinin ölümünden bir kaplan köpekbalığının sorumlu olduğunu, kurbanın ayrıntılarını vermeden söyledi.

Bakanlık ve diğer yetkililerden bir ekibin köpekbalığını yakalamayı başardığı belirtilirken, yerel makamların saldırı alanına yakın çok sayıda plajda yüzme, şnorkelli yüzme ve diğer su sporları faaliyetlerini yasakladığı belirtildi.

MISIR'DA YAŞIYOR
Rusya'nın TASS haber ajansı, öldürülen Vladimir Popov'un 1999 doğumlu olduğunu, Mısır'da yaşadığını ve turist olmadığını bildirdi.

Konsolosluk, resmi kanalı Telegram mesajlaşma uygulamasında yaptığı açıklamada, Rus turistleri sudayken dikkatli olmaya ve yerel makamlar tarafından konulan yüzme yasaklarına harfiyen uymaya çağırdı.